הפרוטוקולים של ועדת צמח חושפים כי בעוד שיזמי הגז ביקשו לשמר כמות של 350 BCM בכדי לאפשר הליכי ייצוא, ראשי הועדה הלכו לקראתם ו"פירגנו" ב-100 BCM נוספים
ועדת צמח ביקשה לייצא יותר גז ממה שביקשו היזמים
עלעול ראשוני בפרוטוקולים של ועדת צמח מוכיח כי נציגי הועדה הציעו לאפשר עתודות ייצוא גבוהות מאלו שדרשו יזמי הגז וחברות האקספלורציה. למעשה, יו"ר הועדה, שאול צמח, מודה בפה מלא (בדיון שנערך ב-3 ביולי 2012) כי החברות ביקשו שיינתנו להם עתודות של 350 BCM לטובת הייצוא, בעוד שהועדה במסקנותיה אישרה להם לייצא 450 BCM. המספרים הללו, (100 BCM ) שעשויים להשמע זניחים לאוזניים לא מקצועיות נבהיר: המדובר בכמויות גז בשווי של מאות מיליארדי ש"ח שיכולים להתגלגל לידיהם של היזמים, למרות שאלו אפילו לא חלמו לבקש אותם מיושבי הועדה.
מי שמתברר כתומך מובהק ביזמים הוא לא אחר ממקורבו של ראש הממשלה, יוג'ין קנדל, שהיה אחד מחברי הועדה וייצג את המועצה הלאומית לכלכלה. בדיון סוער שנערך בין קנדל לאלונה שפר, מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה התכתשו השניים בסוגיה המהותית: האם יש לחשב קודם את צרכי המשק ורק לאחר מכן לגזור את אחוזי הייצוא או להפך. קנדל היה סבור שהאופציה השנייה היא הרלוונטית לפעילות הוועדה. שפר, לעומת זאת, גרסה שהממשלה חייבת לדאוג לפני הכל לצרכי המשק ורק לאחר מכן לגזור את עתודות הייצוא.
נושא נוסף שהצליח לעורר את חמתה של שפר הם המספרים ששונו השכם והערב לגבי נקודת הכדאיות לייצוא. בתחילה מסרו אנשי הועדה (כולל קנדל עצמו) כי 350 BCM יספקו את היזמים בכדי להקים תשתית ייצוא ואת פיתוחו של מאגר לוויתן. לאחר מכן הגיעה עלייה בדרישה וקנדל ציין כי פחות מ-400 BCM לייצוא לא יספקו את הסחורה. לאחר מכן עוד עלו המספרים, דבר ששפר לא הסכימה לקבל בשום פנים ואופן.
באחד הפרוטוקולים ניתן למצוא את הציטוט של קנדל על כך ש"אם ישראל תשמור לעצמה 550 BCM אי אפשר להקים מתקן LNG (מתקן הנזלת גז שיאפשר את ייצוא הגז למזרח או למדינות אחרות- א.ש.) וזה פחות או יותר אומר שאת לוויתן לא ניתן יהיה לפתח". בתגובה הבהירה שפר כי "הכלכליות של הייצוא, לא מאלצת את המשוואה. קודם כל המדינה צריכה להחליט מה היא צריכה ואחר כך גם לייצא".
נקודה נוספת ומרתקת לא פחות מגיעה כאשר הנוכחים בדיון מעלים את השאלה לגבי הרזרבות המוכחות של שדות הגז הישראליים. בכדי לנסח את המשוואה לחישוב עתודות הייצוא, נתבצעו מספר רב של הערכות לגבי רזרבות הגז המצויות במאגרים. עם זאת, די ברור כי מרבית הנכסים הם בגדר ספקולציות שיתבררו רק בעתיד. גם קנדל עצמו נדרש לסוגיה באשר לשדה לוויתן ואמר כי "כל הדיון על הייצוא הוא רלוונטי רק אם לוויתן הוא תגלית. לכן אני מניח שלוויתן הוא פרוון (proven), זאת למרות שהיום הוא עוד לא פרוון אבל…"
בתוך כך יש לציין כי הפרוטוקולים שהתפרסמו אמש מעל אלפי עמודים עוד יעברו הגהה ובדיקה מפורטת בימים הקרובים על ידי כלי התקשורת והגופים הביקורתיים האחרים, דבר שיביא לבחינה מחודשת את דרך קבלת ההחלטות בועדה. נכון להיום, ידוע זה מכבר כי גורמים דוגמת משרד התחבורה (שימושים של תחליפי גז לתחבורה), משרד הכלכלה (היבטים של תעשייה ופיתוח כלכלי בזכות הגז הטבעי) וחברת החשמל, לא קיבלו נציג מטעמם בועדה, זאת למרות בקשה רשמית של הגורמים הללו.