תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
החל ממחר: האיחוד האירופאי ישית מכסים על מוצרים סולאריים מסין
מערכת תשתיות 5 ביוני 2013 14:07 אין תגובות

לאחר דין ודברים ממושכים ושלל משאים ומתנים הגיעו באיחוד האירופאי להחלטה כי החל ממחר (ה') יוטלו מכסים והיטלי היצף על מודולים ותאים סולאריים תוצרת סין שייובאו לאירופה

Print Friendly, PDF & Email
החל ממחר: האיחוד האירופאי ישית מכסים על מוצרים סולאריים מסין

החל ממחר: האיחוד האירופאי ישית מכסים על מוצרים סולאריים מסין

לאחר דין ודברים ממושכים ושלל משאים ומתנים הגיעו באיחוד האירופאי להחלטה כי החל ממחר (ה') יוטלו מכסים והיטלי היצף על מודולים ותאים סולאריים תוצרת סין שייובאו לאירופה. ההחלטה שהתקבלה קובעת כי המכסים וההיטלים יושתו על המוצרים הסיניים באופן זמני כך שבחודשיים הראשונים ההיטלים יגיעו לכדי 11.8% ולאחר מכן, במשך 4 חודשים נוספים יעלו ההיטלים לדרגה של 47.6%. בתום חצי שנה ייבחנו ההשלכות ויתקבלו החלטות חדשות.

נציגי הועדה של האיחוד האירופאי נאלצו להתמודד עם לחץ אדיר הן מצד הנציגים של החברות הסיניות אך גם מצד השכנות מבית. לאחרונה דווח כי נציגים של למעלה מ-20 מדינות באירופה (וגרמניה ביניהן) ביקשו להמנע מהשתת המכסים בשל העובדה כי אלו עתידים לייקר את הפאנלים הסולאריים ולהביא להאטה של ממש בצמיחה של המשק הסולארי באירופה.

עם זאת, ראש הוועדה, קארל דה גוש, שבחן את הסוגיה קבע כי אירופה לא תתקפל לנוכח האיומים הסיניים והבהיר כי זו הדרך היחידה בכדי לייצר סחר הוגן. לדבריו, העלאת המכסים הנוכחית מגיעה לאחר שהסינים הורידו בכ-88% את התעריפים של המוצרים שלהם, דבר שיצר מהלומה קשה במיוחד לתעשייה הסולארית באירופה.

לצד מלחמת הסחר, ממשיכים שני הצדדים לקיים משא ומתן בכדי לנסות ולהביא לפתרון המשבר. על פי הדיווחים, באירופה ישמחו להגיע לכדי פתרון ומבהירים כי גם הסנקציות הנוכחיות שהוטלו על המצרים הסיניים, עשויים להיפסק במקרה של הגעה לעמק השווה. עד לפתרון הבעיה, צפויה התעשייה הסולארית בסין להפנות את המוצרים שלה ליעדים אחרים דוגמת דרום אמריקה, דרום אפריקה ועבור שימוש עצמי- בסין.

Print Friendly, PDF & Email
אנרגיה סולארית גרמניה האיחוד האירופאי היטלי היצף מלחמת סחר סין

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס