גרמניה הביעה את התנגדותה להשתת המכסים על המודולים הסיניים ובכך הטילה את מלוא כובד משקלה בסוגיה שעשויה להשפיע עמוקות על קידומו של המשק הסולארי באירופה
27 מדינות באיחוד האירופאי נגד הסנקציות על המודולים הסיניים
יותר ממחצית המדינות באיחוד האירופאי מביעות את התנגדותן להשתת מכסים וסנקציות כלכליות על ייבוא של מודולים סולאריים מסין לאירופה, כך מדווח היום מגזין פוטון. על פי הדיווח, כ-27 מדינות הגישו את התנגדותן למהלך שיביא להעלאת המחירים בתחום ויקשה על פיתוחו של המשק הסולארי באירופה. המשבר הנוכחי מגיע לאחר שועדה מיוחדת של האיחוד החליטה להשית את המכסים הללו בכדי למנוע את הצפת השוק האירופאי במוצרים סיניים המשווקים במחירי רצפה, דבר ששבר את השוק הסולארי באירופה ועשוי לשלוח כ-30 אלף עובדים הביתה.
בפוטון ביקשו את תגובת הועדה שדנה בימים אלו בנושא אך התשובה היחידה שקיבל המגזין היא כי "הועדה תתייחס כמובן לשלל הדעות שמביעות החברות באיחוד בעניין זה". מי שעשויה להטות את הכף בדיון הנוכחי היא גרמניה ששלחה גם היא את התנגדותה להשתת המכסים והסנקציות. מי שעומד מאחורי ההתנגדות הנוכחית של גרמניה הוא שר הכלכלה הגרמני, פיליפ רוזלר. יש לציין כי גרמניה נחשבת כיום למעצמה הסולארית הגדולה באירופה. רולזר, על פי דיווחים בעיתונות הגרמנית, ביקש למהר את מציאת הפתרון לבעיה האקוטית שעשויה ליצור את המשבר הגדול ביותר בשוק הסולארי באירופה עד כה.
יש לציין כי עמדתו של השר הגרמני עומדת באופן מובהק כנגד החברה הגרמנית SolarWorld שיחד עם איגוד Prosun's הצליחו לייצר לובי חזק במיוחד בכדי להשית את המכסים על המודולים הסיניים. העלייה המסתמנת במחירים (של 47%) אמורה לחזק באופן דרמטי את התעשיות האירופאיות שיוכלו לתת תחרות ליצרנים הסיניים.
הסנקציות האירופאיות אמורות להיכנס לתוקפן כבר בשבוע הבא (ה-6 ביוני 2013) אך אלו יוכלו להיבחן מחדש או להתבטל באם יצליחו הצדדים להגיע לעמק השווה בדבר המחירים של המודולים המיובאים. ההחלטה הנוכחית תשפיע עמוקות גם על התעשייה הסינית שנמצאת בהסכמי סחר עם אירופה בסכומים שמגיעים ל-21 מיליארד אירו.