רק שתי מדינות בעולם מגישות חשבון ארנונה שמן יותר לתעשיינים שלה. בארה"ב, למשל, משלמים התעשיינים פחות מרבע המחיר שמשולם בישראל
תעריף הארנונה לתעשייה בישראל: השלישי בגובהו בעולם
תעריף הארנונה בישראל לתעשייה, הוא השלישי בגובהו בעולם כ- 84.7 אלף שקל בממוצע בשנה למפעל, כך עולה מבדיקת אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים. עוד נמסר מההתאחדות כי דווקא מדינות שנחשבות למעצמות תעשייתיות שמעודדות מפעלים לפעול בשטחן, דואגות לשמור על ארנונה נמוכה יחסית – בארה"ב ממוצע תשלום הארנונה לשנה למפעל, עומד על כ- 20 אלף שקל- פחות מרבע מתשלום הארנונה בישראל. באנגליה, ממוצע תשלום הארנונה למפעל עומד על 12 אלף שקל בלבד. המדינות היחידות שעוקפות את ישראל בגובה הארנונה בממוצע למפעל, הן ליטא ואונטריו (פרובינציה בקנדה), שם הארנונה המשולמת גבוהה במעט מ- 90 אלף שקל בשנה.
נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר לשכת התיאום, צביקה אורן, אמר בעקבות הנתונים על יוקר הארנונה בישראל, כי "הארנונה הגבוהה מדכאת צמיחה של התעשייה בישראל. מס כבד, שגם תעשיין שלא מרוויח, נאלץ לשלם. התאחדות התעשיינים תעשה ככל שביכולה בכדי להוריד את עלויות הארנונה. זאת על ידי קביעה בחוק של שיטת גביית הארנונה והפסקת הפעילות של ועדת החריגים".
כמו כן עולה מניתוח גובה הארנונה המשולמת כיום בישראל ביחס לשווי הנכס, כי כיום תשלומי הארנונה השנתיים מהווים כ- 1.7% משווי הנכס בממוצע, כאשר ממוצע המדינות עומד על 0.81%. תוצאות אלו מאששות את טענות התעשיינים, כי נטל המס בארץ גבוה ביחס לארנונה הנגבית במדינות מפותחות בעולם.
גרף התסכול: מחירי הארנונה לתעשייה בהשוואה בינ"ל באלפי ש"ח לשנה.