על פי תנאי ההסכם, חברת אקו וייב הישראלית תקים חברת בת סינית שתקבל מממשלת סין תמיכה של 4 מליון יואן בשנתיים הראשונות לפעילותה
אקו וייב חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם קרן ממשל סינית
חברת אקו וייב פאוור הישראלית, המתמחה בייצור חשמל מגלי ים, חתמה על הסכם שיתוף פעולה ראשוני עם קרן השקעות ממשלתית סינית. על פי תנאי ההסכם, אקו וייב תקים חברת בת מקומית, תחת השם "אקו וייב צ'יינה" במטרה לקדם את הטכנולוגיה שלה ברחבי סין תוך פיתוח מתקני יצור מקומיים. למטרה זו יוקצו משרדים ומפעל ייצור בשטח התחלתי של 300 מ"ר ותמיכה כספית לתקופה של שנתיים. ערך ההשקעה הראשוני יהיה חמישה מיליון יואן, כאשר ארבעה מיליון יואן יסופקו על ידי הקרן, ומליון יואן על ידי חברת אקו וייב פאוור.
ההסכם נחתם בטקס חתימה רשמי, בהשתתפות ראש הממשלה, בנימין נתניהו ושגריר ישראל בסין, מתן וילנאי. נתניהו אף נשא דברים במעמד החתימה על ההסכם ואמר כי "זוהי הכרת תודה לכולכם, אנשי עסקים ישראלים וסינים.ממשלת ישראל עומדת איתן מאחורי שיתופי פעולה בין חברות ישראליות וסיניות, ובין מוסדות מחקר ישראלים וסיניים".
לדברי דיוויד לב, מייסד ומנכ"ל חברת אקו וייב פאוור " כאשר לוקחים בחשבון את היתרון העצום של סין בדמות קו חוף ארוך במיוחד , ואת החסרון שנוצר כתוצאה מן המחסור בחשמל וזיהום האוויר שמתלווה לכך, ניתן לומר בבירור שהפתרון של חברת אקו וייב פאוור עשוי להפוך לאחת השיטות המובילות לייצור חשמל נקי וכלכלי בסין. אנו מאמינים בחדשנות של סין ובפעולות שהיא עושה להחלפת משאבי אנרגיה מזהמים במשאבי אנרגיה מתחדשים, כגון אנרגיית שמש,רוח ועתה, גם אנרגיית גלים. אקו וייב פאוור שמחה לקחת חלק מתמהיל האנרגיה המתחדשת בסין, ואנו מקווים ששאר מדינות העולם ילכו בעקבותה".
הטכנולוגיה של אקו וייב מתאימה במיוחד ליישום בסין בשל קיומו של קו חוף באורך של כ-18,000 ק"מ ולפחות 6000 איים. בנוסף, על פי מועצת החשמל של סין, המדינה תעמוד בפני עלייה במחסור באספקת החשמל בשנה זו עקב המחסור בפחם. מועצת החשמל של סין מעריכה כי המחסור בחשמל יגיע ל- 70 מיליון קילוואט בשנת 2013, בהשוואה ל 30 מיליון בשנת 2011, וכמעט 50 מיליון קילוואט בשנת 2012.
יתרה מכך, על פי מרכז המידע האמריקאי לתחומי האנרגיה, סין שורפת פחם כמעט בכמות זהה לשריפת הפחם של כל מדינות העולם יחד. לדברי מומחים, השימוש של סין בפחם צפוי להמשיך ולעלות, למרות הפגיעה הגבוהה באיכות הסביבה. למעשה, מאז שנת 2000, המדינה הייתה אחראית ליותר מ -80% מהגידול העולמי בשימוש בפחם.