הנשיא פרס, שחתם על אמנת קופנהגן רק לפני 4 שנים, קורא לשר האוצר ולראש הממשלה לבטל את קיצוץ התוכנית הלאומית להפחתת פליטות מתקציב 2013-2014
הנשיא פרס יוצא להגנת התוכנית הלאומית להפחתת פליטות
הנשיא פרס יוצא להגן על התוכנית הלאומית להפחתת פליטות: כזכור, תקציב 2013-2014 כלל בחובו את דחיית התוכנית עליה חתם פרס ב-2009 במסגרת ועידת קופנהגן שעסקה בצמצום הפליטות העולמי. התוכנית, שהחלה רק במהלך 2010 חייבה את ישראל להפחית 20% מסך הפליטות של הפחמן דו חמצני עד לשנת 2020. במסגרת התחייבות זו פעלה הממשלה בשנים האחרונות בשלל דרכים ויצרה מגוון רחב של תמיכות עבור הליכים של התייעלות אנרגטית. הנשיא פרס, שהנושא הסביבתי קרוב לליבו, הודיע כי יפנה לשר האוצר וראש הממשלה בדרישה להימנע מקיצוץ התקציב לתוכנית זו.
"ההתחייבות של ישראל שניתנה בפורום בינלאומי לקחת חלק במאמץ להפחתת פליטות גזי החממה מחייבת ואין לשנותה", אמר פרס. "מדובר בהחלטה חשובה הן לאיכות האוויר שאנו נושמים והן להפיכת ישראל למדינה מתקדמת בשמירה על כל הסטנדרטים הגבוהים ביותר של איכות הסביבה". עוד צוין על ידי אנשיו של פרס כי ההתחייבות הבינלאומית שנתן הנשיא ניתנה בוועידה חשובה במעמד נשיא ארה"ב ברק אובמה ונשיא סין, וכי ישראל חייבת לעמוד מאחורי ההתחייבות שפרס נתן.
התערבותו של פרס בדבר קיצוץ התוכנית מגיעה לאחר התנגדות של מספר גורמי סביבה ובראשם השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, שאמר אמש כי "זה אבסורד שדווקא כשרמת הפחמן הדו חמצני מגיעה לשיא מסוכן באטמוספירה, משרד האוצר הישראלי מחליט לבטל תוכנית שהצליחה להפחית את פליטות גז זה. פליטות הפחמן הדו חמצני וגזי חממה נוספים הן אחד הגורמים העיקריים להתחממות הגלובאלית".
אל פרץ הצטרפו שלל נציגי ארגונים לאיכות סביבה שנכחו אמש במסגרת דיון חירום שנערך בכנסת בנושא. בפגישה השתתפו נציגים מהארגונים הבאים: חיים וסביבה, אדם טבע ודין, החברה להגנת הטבע, הפורום הישראלי לאנרגיה, המועצה הישראלית לבנייה ירוקה, מגמה ירוקה, הקואליציה לבריאות הציבור, גרינפיס, ידידי כדה"א, שתי"ל ואיגוד חברות התייעלות אנרגטית.