התוכנית, עליה חתמה הממשלה רק ב-2010 הייתה לאחד מהסעיפים שהתנו את קבלה של ישראל לרשימת מדינות ה-OECD. כעת, היא צפויה להדחות עד לשנת 2016
במסגרת התקציב החדש: נדחית התוכנית להפחתת פליטות
בין שלל סעיפי התקציב לשנת 2013-2014 המצויים בחוק ההסדרים שהוגשו הבוקר מצוי סעיף בודד שמבקש לדחות את התוכנית הלאומית להפחתת גזי חממה. התוכנית, עליה חתמו נציגי הממשל הישראלי בשנת 2010 הייתה לאחד מתנאי קבלתה של ישראל לארגון מדינות ה-OECD . במסגרת התוכנית התחייבה ישראל להפחית 20% מסך הפליטות שלה עד לשנת 2020. כעת, מבקש הסעיף הקטן בחוק ההסדרים להעביר את התוכנית לשנים 2016-2023 בכדי להמנע מתקצובה, כפי שהובטח בעבר.
התוכנית הלאומית להפחתת פליטות כוללת שלל פרויקטים ממגוון תחומים. בין השאר היא כוללת את הפרויקטים שהחלו לאחרונה במשרד האנרגיה להחלפת מקררים, מזגנים, דודי חשמל, נורות ועוד. מלבד זאת, התוכנית ביקשה לקדם גם תקנים לבנייה ירוקה והתייעלות בשדות התעשייה והמגזר הביתי גם יחד. מנתונים שהגיעו מהאיגוד הישראלי להתייעלות אנרגטית עולה כי והיקף פוטנציאל ההתייעלות במשק מוערך במיליארדי ש"ח מדי שנה.
איתן פרנס, ראש איגוד אנרגיה מתחדשת והתייעלות אנרגטית בישראל ביקש למחות בתוקף כנד החלטת הדחייה ואמר היום כי "ההצעה היא מכת מוות לתחום ההתייעלות האנרגטית בישראל. משרד האוצר מחסל את האפשרות כי בישראל תקודם כלכלה וצמיחה ירוקים. ישראל הולכת לכיוון הפוך מהעולם המערבי אל עבר משק של אנרגיה מזהמת במקום אנרגיה ירוקה".
הילה בייניש, מנכ"ל המועצה הישראלית לבניה ירוקה, מסרה היום כי "החלטת האוצר לדחות את יישום התוכנית הלאומית להפחתת פליטות גזי חממה תפגע קשות במשק הישראלי ובענף הנדל"ן בפרט לקדם מהלכים לצמצום פליטות של מזהמים וגזי חממה. בתקופה זו, בה אנו מדברים, על יוקר המחייה, אין שום היגיון של הורדת נושא הבנייה הירוקה מסדר היום. בניה ירוקה מביאה לחיסכון של כ- 30% בהוצאות החשמל, מניעה של תוכניות לקידום הבנייה הירוקה, תביא למצב גרוע משקיים היום".