הכור העצום שעתיד לספק לתורכיה כ-4,500 מגה וואט ייבנה על ידי מיצובישי היפנית ו-Areva הצרפתית. על פי התכנית, יתחיל לספק חשמל בעוד כעשור
תורכיה מקימה כור גרעיני בעלות של 22 מיליארד דולר
תורכיה תשקיע 22 מיליארד דולר בבניית כור גרעיני בהספק של 4,500 מגה וואט, כך מדווחת היום סוכנות הידיעות בלומברג. עבור תורכיה, יהיה זה הכור הגרעיני השני שיוקם בשטחה בעוד שעבור מיצובישי שתפעל כקבלנית הביצוע (יחד עם Areva הצרפתית) , יהיה זה הכור הגרעיני הראשון שתבנה לאחר אסון פוקושימה. ראש הממשלה היפני, שינזו אייב, נפגש עם עמיתו הטורקי, ארדואן בכדי לחנוך את פרויקט הענק שהקמתו תסתיים רק בעוד עשר שנים.
"הגענו להסכם השקעות בסך של 22 מיליארד דולר" אמר ארדואן במהלך הכנס המצולם שנערך באנקרה "יקחו עשר שנים בכדי להקים את הכור אבל אנחנו נבקש לזרז את זה". אייב, מצידו, הודיע במסיבת עיתונאים שקדמה לפגישה המשותפת כי יפן מחויבת לסטנדרטים גבוהים במיוחד של בטיחות בכל הקשור להקמת הכור, במיוחד לנוכח האסון שאירע בפוקושימה בשנת 2011.
תורכיה מוציאה סכומי עתק על אנרגיה מדי שנה. כך למשל, בשנה שעברה הוציאה כ-60 מיליארד דולר על ייבוא של תוצרי אנרגיה (גז ונפט) שהפכו למעמסה כבדה על כתפי המשק התורכי. התחנת הגרעינית עשויה, על פי מקורות רשמיים בתורכיה, לחסוך למשק האנרגיה המקומי סך של 3 מיליארד דולר מדי שנה. עם זאת, אנליסטים מתחום האנרגיה מבהירים כי החיסכון ייכנס לתוקפו בעוד עשור, במקרה הטוב.