צביקה אורן, נשיא התאחדות התעשיינים: "המחקר שפורסם היום על ידי מנהל הכנסות המדינה הנו תיעוד היסטורי וממצאיו לא רלבנטיים כבר למעלה משנתיים"
נשיא התאחדות התעשיינים יוצא להגנת 4 מוטבות מס ההון
נשיא התאחדות התעשיינים יוצא כנגד מה שהוא מכנה "ההתלהמות בכלי התקשורת" כנגד ארבעת היצואניות הגדולות במשק: כי"ל, טבע, אינטל וצ'ק פוינט. היום פורסמו מספר ידיעות בכלי התקשורת שחשפו כי בעוד שארבעת החברות קיבלו הטבות מס בסך של כ-4 מיליארד ₪, הרי שהן הכניסו לקופת המדינה מיסים בסך מיליארד ₪ בלבד.
מהמידע שהשתקף בדו"ח רשויות המס עולה כי על אף שארבע החברות זכו להטבות מס גבוהות במיוחד שהגיעו עד לכדי הקלות של 70% (כחלק מחוק עידוד השקעות הון) הרי שבפועל, חוק זה לא הצליח להיטיב עם תושבי הפריפריה. עם זאת, רווחיהן של החברות קפצו בלמעלה מ-10%.
בדיווחים היומיים עלתה העובדה כי החוק לעידוד השקעות הון אכן שונה ב-2011 אך ההערכה הרווחת הייתה כי גם עתה לא צפויים שינויים מרחיקי לכת בריכוזיות ההטבות שיוענקו לתעשיות המדוברות. על עובדה זו מוחה צביקה אורן, נשיא התאחדות התעשיינים שמבהיר כי "המחקר שפורסם היום על ידי מנהל הכנסות המדינה הנו תיעוד היסטורי וממצאיו לא רלבנטיים כבר למעלה משנתיים- בתחילת שנת 2011 בוצעה רפורמה בחוק עידוד השקעות הון. החוק שונה באופן יסודי ונקבע שיעור מס אחיד לכלל התעשייה המייצאת, מפעלים גדולים וקטנים כאחד. כך נוצרה חלוקת הטבות שוויונית יותר בין המפעלים הגדולים והקטנים עם תעדוף משמעותי למפעלים הפועלים בפריפריה".
בהמשך דבריו ציין אורן כי אינו מקבל את ההתנפלות על ארבעת החברות והוסיף כי "'אם מישהו חושב שיש לשנות את החוק לעידוד השקעות הון, עליו לפעול בנושא, אך ההתנפלות חסרת הרסן על ארבעת החברות, אינה תורמת במאומה. יש לזכור כי אלו חברות, שתרומתן למשק הישראלי לא תסולא בפז ואשר מעסיקות אלפי עובדים, רובם בפריפריה. לצערי במקום שהחברה הישראלית תאמץ חברות אלו ותוקיר את תרומתן, אנו תוקפים אותן. התקפות אלו עלולות להוביל לתוצאות הפוכות ועלינו להיזהר מ- 'לשפוך את התינוק עם המים'".
התקשורת ופוליטיקאים תוקפים את החברות בשל הטבות שקיבלו כחלק מההסכם של מפעל מאושר במסגרת עידוד השקעות הון. מי שתוקף, מעוות את העובדות, מעלים אותן או לא מכיר אותן ואת החוק וחבל.
כל מה שתאמר נכון..אך תסכים איתי ,על כל שקל ששלמתם למדינה קבלתם 3 שקלים..החשבון פשוט הלא כך??