בפאנל מסוג "Castor" יסודרו התאים הסולאריים במאונך ובכך תוגבר הנצילות. כמו כן, יותקנו עד 3 תיבות חיבורים על פאנל בודד
ET סולאר משיקה פאנל חדש ומשנה את פני המשחק הסולארי
בתמונה: מנכ"ל ET סולאר בישראל. צילום: ארנון מעוז
ET סולאר הסינית מבקשת לשנות את פני המשחק במגרש הסולארי ומשיקה מודול יוצא דופן: הסדרה החדשה שעונה לשם Castor מרכיבה את התאים הסולאריים באופן שונה מזה שהתרגלנו אליו. במקום להרכיב את התאים במאוזן, יצרה החברה פאנל בו התאים מונחים במאונך, דבר שמשפיע באופן משמעותי על תפוקת הפאנל בשעות היום המשתנות.
מלבד האלמנט העיצובי- תכנוני הזה, אי טי סולאר הוסיפה חידוש נוסף כשאפשרה התקנת תיבת חיבורים (המחברת בין פאנל לפאנל ובסופו של הליך, למערכת כולה) בחלקו העליון של הפאנל ובחלקו התחתון. עד כה, פאנלים סולאריים אופיינו בתיבת חיבורים אחת בלבד. הוספת התיבות (ניתן להתקין עד 3 בפאנל אחד) צפויה להגדיל באופן משמעותי את ניצולת הפאנל תוך שימוש מקסימלי של אור השמש גם בשעות הצל.
המודולים החדשים נבנו כך שיותאמו לתקנים האחרונים שהופצו באירופה ובארה"ב. לאחרונה אישרו באירופה התקנה כוללת של שורת מודולים בהספק של 1500 וואט בעוד שבארה"ב אושרו מכסה של 1000 וואט בלבד. בשל העלאת רמת ההספק, הושם דגש מיוחד להתנגדות הגבוהה איתם יאלצו להתמודד הפאנלים החדשים בכדי למנוע זליגה של חשמל.
רפי קירשנבוים המייצג את אי.טי סולאר בישראל ביקש למסור הבוקר כי "ברגע שהפאנלים יסיימו את שלב הנסיוי בארה"ב, נדאג להביא את הפאנלים האלו גם לישראל. היופי עם אי.טי סולאר זה שהיא לא מפסיקה לחפש אחר פתרונות טכנולוגיים שיוזילו את הפאנלים ויקדמו את העולם לקראת הגריד פאריטי. צריך להבין שהם משקיעים הרבה מחשבה בעניין של הורדת המחירים והעלאת התפוקה. לאחרונה הם הוציאו למשל פאנלים יחודיים שמתאימים לאזורים בעלי מליחות גבוהה כאשר המטרה שלהם היא למצוא פתרון לכל אזור אפשרי".
תוך כמה זמן יגיע מודול הקסטור לשימוש בישראל?
"כרגע הפאנל הזה נמצא כבר 4 חודשים בהתקנות נסיון בארה"ב. אנחנו מעדיפים שהמעבדה תהיה שם וכשהם יסיימו להסיק מסקנות, נייבא גם את המודול הזה בהקדם האפשרי".