ביום ראשון הקרוב יתקיים דיון במשרד ראש הממשלה אודות התקת המיכל לאזור הדרום. את הדיון ינהל ראש המטה לבחון לאומי, יעקב עמידרור
פרץ: עד 2017 ייסגר מיכל האמוניה בחיפה
השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, הודיע היום כי יעשה כל שביכולתו בכדי לקדם את סגירת מיכל האמוניה במפרץ חיפה. נציגי המשרד להגנת הסביבה כבר הודיעו לחברת חיפה כימיקלים כי עד שנת 2017 תופסק פעילות המתקן, או עד להקמת מפעל לייצור אמוניה בדרום הארץ, המוקדם מביניהם. כזכור, כבר בתחילת השבוע נודע כי היועץ המשפטי לממשלה יקדם את אישור החלטת ממשלה להקמת מפעל לייצור אמוניה בדרום הארץ בתוך שלושה חודשים.
איתור השטח והקצאתו ליזם שיקים את המפעל בדרום נמצא באחריות משרד הכלכלה והמסחר. השר פרץ שביקר לאחרונה במפעל הדגיש כי כיוון שרוב צרכני האמוניה נמצאים בדרום הארץ, הקמת המפעל בדרום תאפשר להפחית באופן משמעותי את תנועת המשאיות המובילות חומר מסוכן זה ובכך למזער את הסיכון הנשקף לאוכלוסיה.
בעקבות פניה של המשרד להגנת הסביבה, ביום ראשון הקרוב יתקיים במשרד ראש הממשלה דיון בנושא פינוי המיכל והקמת המפעל החדש. את הדיון ינהל האלוף (במיל') יעקב עמידרור, ראש המטה לביטחון לאומי, וישתתפו בו מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה, עו"ד אלונה שפר קארו, נציגי משרד האוצר ונציגי משרד הכלכלה והמסחר.
"כל רגע שעובר ובו כמויות אמוניה אדירות מאוחסנות ליד הציבור הוא רגע מסוכן" אמר פרץ בעניין התקת המיכל "יש לראות את הפיצוץ בטקסס כנורת אזהרה ולא להשלים עם המשך קיומו של המיכל במפרץ חיפה. ביקרתי במיכל ושמעתי את ההסברים שמטרתם להרגיע, אבל אני מציע לא לעסוק בהסברה, אלא לעסוק בפינוי של המיכל מוקדם ככל האפשר. כל הגורמים המעורבים צריכים להבין כי הזמן קצר והמלאכה מרובה. שום סיבה אינה מצדיקה להמשיך מצב מסוכן זה והיום יותר מתמיד יש הזדמנות לבצע זאת בשל הגז הטבעי שזורם לישראל".
בתוך כך ביקשה עמותת "צלול" להבהיר כי האסון שהתרחש בטקסס מהווה נורת אזהרה למה שעשוי לקרות ביתר שאת במפרץ חיפה. "הפיצוץ במפעל הדשנים בטקסס הוא תזכורת מפחידה לאסון שעלול להתרחש כתוצאה מפיצוץ שבו מעורב גז אמוניה בקרבת אוכלוסיה. מיכל האמוניה במפעל בטקסס הכיל כמה אלפים בודדים של אמוניה לייצור דשנים; לעומת זאת, מיכל האמוניה במפרץ חיפה מכיל 12 אלף טונות אמוניה – גז נפיץ שמעצים כל תקלה ופיצוץ" כתבו נציגי העמותה.
שלום לך השר פרץ,
מתי נוכל כולנו לשמוע אותך אומר דברים נחרצים גם על ההחלטה האומללה להקים מפעל ניקוי גז יבשתי במקום מפעל ימי, כפי שנהוג בכל העולם ?
האם שריפה אחת בכרמל לא הספיקה לנו ?
את וועדת החקירה הזו אפשר למנוע – צריך לומר בקול רם וברור:
בכרמל לא יקום מפעל ניקוי גז !!!