פרופסור מיכאל בנק ממכון לב שבירושלים אחראי לפיתוח כבל נחושת בודד שמאפשר להוליך חשמל תוך הזלת עלויות משמעותית. הפטנט כבר רשום. הפיילוט בשלבי התהוות
פיתוח חדש וישראלי עשוי להפחית 50% מעלויות הולכת החשמל
במכון לב שבירושלים פיתחו שיטה חדשה וייחודית להובלת אנרגיה חשמלית (או העברת מידע) באמצעות חוט נחושת בודד. הרעיון נרשם כפטנט ונמצא בשלב ה- PCT (אמנת PCT הינה אמנה לשיתוף פעולה בינלאומית המנוהלת על ידי האו"ם). בעוד שכיום החשמל מועבר מתחנת הכח לצרכנים על גבי שניים או ארבעה כבלי נחושת יקרים וכבדים, שיטת ה-B-Line שפיתח פרופ' מיכאל בנק, מאפשרת להעביר חשמל תוך חיסכון של כ-50% מהתשתית, שמירה על הנוף ואף למנוע קרינה מיותרת בבני אדם.
על בסיס הפטנט שהמציא פרופסור לב, ניתן לבנות אנטנות יעילות וקטנות יותר שיכולות לשמש את תעשיית התקשורת הסלולארית. בשיטה זו ניתן להגדיל משמעותית את אורך הכבל, ובאופן זה להתחבר למקלט ומשדר מרוחק יותר ובכך להשיג הפחתה של קרינת קווי חשמל (אפקט קורונה) בתשתיות של מערכות תקשורת, בהן משתמשים בזוג חוטים שזור.
"הפוטנציאל גדול" אומר פרופ' בנק "אנו מפתחים מערכת שתעביר הספק ומתח יותר גדול, שיוכל להגיע מירושלים למבשרת. לאחר מכן ננסה לשווק את השיטה למדינות בהן נעשה שימוש בשיטת SWER, שם התשתית מותאמת לשיטה והתהליך יהיה פשוט יותר. אין צורך בשינוי המכשירים אלא בשינוי התשתיות בלבד. זאת ועוד, בשיטה זו, נדרשות פחות מתכות עבור קווי החשמל ועבור העמודים שמחזיקים אותם ובנוסף, כל הקווים יתפסו פחות מקום במרחב ובכך נשמור על הנוף, ויהיה יותר קל להתקין אותם".
בתמונה מימין: פרופסור מיכאל בנק. צילום: יח"צ