תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
BOSCH סוגרת החטיבה הסולארית עם הפסדים של 2.4 מיליארד אירו
איתי שטרן 24 במרץ 2013 11:32 3 תגובות

ירידה דרמטית של מחירי הפאנלים בשנה החולפת הביאה להתמוטטות החטיבה הסולארית של הענקית הגרמנית שכרעה תחת הנטל. שערי המפעל ייסגרו במהלך 2014

Print Friendly, PDF & Email
BOSCH סוגרת החטיבה הסולארית עם הפסדים של 2.4 מיליארד אירו

BOSCH סוגרת החטיבה הסולארית עם הפסדים של 2.4 מיליארד אירו

החטיבה הסולארית של BOSCH הגרמנית עתידה להסגר עד 2014, כך דווח במהלך סוף השבוע על ידי נציגי החברה. הסגירה מגיעה לנוכח ירידה מאסיבית של מחירי המודולים בעולם, דבר שהקשיח את התחרות לרמה בלתי אפשרית. סטפן הרטונג, יו"ר בוש אנרגיה מסר כי "על אף נסיונות נרחבים להפחית את עלויות ייצור הפאנלים במהלך השנה האחרונה, לא היינו מסוגלים להגיע למצב של קיזוז אל מול ירידת המחירים שהגיעה עד ל-40%". 

נכון לעכשיו, ינסו ב"בוש" למכור את מלוא הסחורה שנמצאת ברשותם ולחסל את המלאי בהקדם האפשרי. עם זאת, נציגים בכירים בחברה הבהירו כי גם אם לא יימכר מלוא המלאי שבנמצא, יסגרו שערי מפעלי הייצור עד 2014. הפסדי החברה בעקבות פעילות המחלקה הסולארית עומד על כ-2.4 מיליארד אירו. עם זאת, נתון זה אינו מדויק ובימים אלו נערכים חישובים מקיפים שבוחנים את פעילות החברה.

"בחודשים האחרונים, בוש בחנה באופן מקיף את פעילותה הסולארית" אמר וולקמאר דנר, יו"ר הדירקטוריון של החברה "לקחנו בחשבון שלל חידושים טכנולוגיים שעשויים להשפיע על הפעילות שלנו, הפחתת עלויות פוטנציאלית ובחינה מחודשת של האסטרטגיה שלנו אך לצערי אף אחד מהדברים הללו לא היוו פתרון כלכלי שיניב רווחיות עבור החטיבה הסולארית. אנחנו מאד מצרים על כך". 

לדיקו גרין אנרג'י, נציגתה בישראל של BOSCH מצהירה כי "תעמוד מאחורי התחייבויותיה בישראל ותעניק שרות לאורך כל תקופת ההתחייבות, כפי שחברת Bosch הודיעה כי תעשה בעולם כולו. ההחלטה  שלBosch  הינה החלטה מושכלת ונבחרה מבין מספר חלופות.  Bosch הינה  חברה בת  127 שנים, גלובלית ומובילה בתחומים בהם היא פעילה ותמשיך את פעילותה בתחום האנרגיה והתייעלות אנרגטית. קבוצת לדיקו תמשיך לפעול בתחום הסולארי כנציגה בלעדית של Yingli Solar  בפאנלים, ניטור, ממירים, בתחום התרמו עם מערכות הסקה וחימום מים, דודי קיטור ,בתחום הגנרציה עם מערכות קוגנרציה  ובתחום ההתייעלות  האנרגטית".

Print Friendly, PDF & Email
Bosch אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית מחירי מודולים

איתי שטרן |להציג את כל הפוסטים של איתי שטרן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

3 תגובות

  1. עובדיה הגב 24 במרץ 2013 בשעה 14:00

    אני בטוח שזאת לא הבעיה,אבל זה בטוח גם לא עזר למחירות.
    אני קניין מאוד קטן,חיפשתי שני פאנלים OFF GRID ממש ניסיתי לפענח את הנתונים הטכניים של פאנל בוש,אבל ללא הצלחה.הטבלאות שהם פירסמו ממש לא היו ברורות
    ומובנות.
    אפשר כמובן לטעון שאני לא מבין בתחום,וזה כנראה נכון.אני לא מומחה גדול.אבל כבר קניתי פאנלים בעבר ואנ משתמש בהם כבר כמה שנים.בחברות אחרות הנתונים היו מאוווווד ברורים וחד-משמעיים !!!!
    וכמובן שאפשר תמיד להתקשר ולברר.וכמובן זה לא מה שגרם להם לסגור,
    אבל אני בטוח שאפשר להשקיע קצת יותר בשיווק ושיהיה ברור לכל אחד,אפילו אם
    הוא פיצפון !!!
    לבסוף קניתי מחברה בצפון הארץ.

  2. שרה הגב 24 במרץ 2013 בשעה 20:51

    שלום עובדיה,
    כנציגי Bosch בישראל, חברת לדיקו גרין מעניקה תמיכה מלאה, יכלנו לפתור לך את חוסר ההבנה בטלפון אחד ואשמח אם תשתמש בשרות זה בעתיד, בכל עת אנו זמינים לענות על שאלות ולתת שרות.
    בהצלחה בהמשך הדרך

  3. מיקו הגב 8 באפריל 2013 בשעה 17:59

    לכל אותם "גאונים" שחשבו שהם קונים מוצר גרמני לנצח, SCHOOT, ALEO, SOLON עכשיו בוש ובקרוב כנראה גם סולרוורלד(שלא לדבר על סולינדרה ואברגרין מארה"ב), מישהו רואה פה קו מקשר??? מכרו לנו אשליות במחיר מופקע, הפנלים לא מייצרים קוט"ש אחד יותר מהמקבילים הסינים, ברוב המקרים אפילו פחות, חבל על הכסף.

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד