לאחר סאגה מתמשכת חוברה אמש תחנת הכוח OPC שתחל לעבוד בקיץ הקרוב. שר האנרגיה, סילבן שלום: "נפעל להקמת תחנות כוח נוספות"
סוף לעיכובים: חברת חשמל מחברת את OPC
חברת החשמל חיברה אמש (ד') את תחנת הכוח הפרטית של יצרן החשמל הפרטי OPC רותם שעתידה להתחיל ולייצר חשמל בהיקף של כ- 440 מגה ואט כבר בחודשים הקרובים. בהודעת חברת החשמל נמסר כי "לאחר סיום תהליכי הבדיקה והתפעול השונים ולאחר שהיצרן הפרטי עמד בכל הקריטריונים לחיבור המתקן החשמלי שברשותו לרשת החשמל הארצית חיברה חברת החשמל את תחנת המשנה הפרטית לרשת החשמל הארצית".
בחברה מציינים, כי מרגע חיבור המתקן של היצרן הפרטי לרשת, נדרשים צעדים תפעוליים פנימיים לביצוע על ידי היצרן , וזאת על מנת להבטיח שתחנת הכוח הפרטית תוכל להסתנכרן לרשת החשמל ולהתחיל לייצר חשמל לקראת הקיץ הקרוב. פעולות אלה צפויות להתבצע על על פי מתווה פרויקטאלי שהתווה היצרן.
חיבור OPC לרשת החשמל מגיע לאחר שורה של עיכובים. ראשית סירבו ועד עובדי חברת חשמל לשתף פעולה עם החלטות הנהלת חח"י בנושא הפרטת שירותי החברה וחיבורי יצרני חשמל פרטיים לרשת הארצית. סירובם נתקל בהחלטת בית המשפט, שחייב אותם לחבר את OPC כפי שהוחלט כחלק מהרפורמה הממשלתית , אותה כינו העובדים "רפורמה זוחלת שמאיימת על זכויות העובדים". בהמשך הדרך הודיעה חברת חשמל כי דווקא היא זו שמוכנה לחיבור לאחר חיבור כבל מתח העליון לתחנה אך התחנה עצמה עדיין לא הייתה מוכנה לחשמול בשל עיכובים מצד OPC.
כעת, בתום העיכובים מברכים בחברת חשמל על פעולת החיבור של היצרן הפרטי וזאת רגע לפני כניסת הגז הטבעי ממאגר תמר והביעו תקווה כי אנשי OPC רותם יעשו כל שניתן על מנת להכניס את יחידת הייצור לפעולה בזמן הקרוב. בכך יוכלו , אומרת החברה, באמצעות הגז הטבעי להוסיף ולהגדיל את עתודות הייצור הלאומיות להן חברת החשמל משוועת זה זמן רב.
שר האנרגיה והמים, סילבן שלום, מברך גם הוא על החיבור לרשת החשמל הארצית של תחנת הכוח OPC כמהלך מוצלח של שילוב תחנת כוח פרטית נוספת במשק החשמל בישראל. השר הוסיף ואמר כי יפעל על מנת לקדם הקמת תחנות כוח נוספות וכן ינחה את OPC שתעמוד בהתחייבויותיה עד תחילת הקיץ.