תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • תחזוקת מערכות סולאריות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • תחזוקת מערכות סולאריות
  • אינדקס
מפגינים מחו על סחבת משרד הבריאות בנושא הפלרת המים
קארין הבר 20 במרץ 2013 17:08 תגובה אחת

לאחר שנציגי משרד הבריאות ביקשו לדחות זו הפעם החמישית את הבג"צ בנושא הפלרת המים בישראל, יצאו מספר מפגינים לזעוק על הסחבת. התקווה החדשה מגיעה בדמותה של שרת הבריאות הנכנסת שהגישה בעבר בג"צ כנגד הפלרת המים עוד כשכיהנה כראש עיריית הרצליה

Print Friendly, PDF & Email
מפגינים מחו על סחבת משרד הבריאות בנושא הפלרת המים

מפגינים מחו על סחבת משרד הבריאות בנושא הפלרת המים

היום בצהרים (רביעי) נערכה הפגנה ברחבת הסינמטק בתל אביב מול משרד הבריאות הקוראת להפסיק את הפלרת המים. המפגינים, בהנהגת עמותת איזון חוזר להפצת ההשכלה הבריאותית בישראל, מחו כנגד תהליך ההפלרה במסגרתו מוסיפים חומצה פלואורוסיליצית למי השתיה שמקורה בפסולת תעשיית הדשנים. לדברי המפגינים, אותה תרכובת מכילה חומרים רעילים שעשויים להביא לתחלואה סרטנית. במדינת ישראל החלה ההפלרה בשנות ה- 80 ובשנת 2001 חוקקה הכנסת תקנה המחייבת כל רשות שבה יותר מ- 5000 תושבים להפליר את מימיה.

על פי הרשויות, פלואוריד מוסף למי השתייה על מנת למנוע עששת. "כל שאר הכימיקלים שמוסיפים למים, מלבד פלואוריד, מוספים במטרה לשפר את איכות מי השתייה. פלואוריד הוא הכימיקל היחידי שמוסף כדי לטפל באנשים ששותים את המים", מסבירים אנשי העמותה שנכחו היום בהפגנה "משום כך הפלרה יכולה בהחלט להיות מתוארת כצורה של מתן תרופה להמונים, וזו הסיבה מדוע מרבית המדינות באירופה ביטלו אותה". ישראל היא אחת מ-3 מדינות בעולם כולו בהן קיימת חובת הפלרה (בנוסף החובה קיימת בסינגפור ואירלנד).

העמותה מסבירה כי "במהותה ההפלרה היא מצב אבסורדי בו תעשיות הדשן והפוספטים 'חוסכות' את שינועה של הפסולת התעשייתית לרמת חובב ע"י מכירתה לרשויות השונות אשר מחוייבות בהחדרה שלה למתקני השתייה שלהן. מדובר ברווח כלכלי. מים מופלרים עשויים לגרום לשורה ארוכה של מחלות ותסמינים. הצרכים של התעשייה הם שעמדו בבסיס התפנית של יחסי הציבור של הכימיקל הזה- מרעל מסוכן לתרופת פלא. מדענים אשר קידמו את השימוש שלו ברפואת השיניים, נתמכו על ידי התעשייה והסיטו את תשומת הלב מהפגיעות שהפלואוריד התעשייתי מחולל כל השנים הללו, לעובדים, לתושבים ולטבע".

עוד מוסיפים מהעמותה כי "בשלב זה משרד הבריאות מתחפר בעמדתו ומתעלם כליל מהמלצה חד משמעית של ועדת מומחים (ועדת עדין) שהמליצה להפסיק את הפלרת המים לאלתר וכן מהחלטה של וועדת הכנסת בראשות ח"כ שרוני לא להפליר יישובים חדשים. בתגובה להחלטה זו שלח משרד הבריאות מכתב לחברת מקורות ובו הורה לה להתעלם מן ההחלטה".

עם זאת, נראה שהמפגינים שואבים נחמה מהעובדה ששרת הבריאות הנכנסת, יעל גרמן, הגישה בשנת 2002 בג"צ יחד עם עמותת אדם טבע ודין, במטרה למנוע את המשך תהליך ההפלרה.  עמותת "איזון חוזר" עתרה לבג"צ בפעם השנייה, עתירה אותה דחה משרד הבריאות שוב ושוב. היום התקבלה בקשת דחייה זו הפעם החמישית על ידי נציגי המשרד. ההפגנה שנערכה היום מהווה המשך להפגנה שנערכה בשבוע שעבר בירושלים, גם היא מול משרד הבריאות. "כניסתה של גרמן לתפקיד יכולה לקדם את המאבק. אנחנו כאן לעזור לה", אמר גורמן.

Print Friendly, PDF & Email
איזון חוזר הפלרה יעל גרמן מים משרד הבריאות

קארין הבר |להציג את כל הפוסטים של קארין הבר


« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. ג'ו הגב 27 במרץ 2013 בשעה 20:18

    עם כל הכבוד על כך שמדווח פה על ההפגנה נגד הוספת הפלואור – שהיא פשע לכל דבר – "סחבת" אין במשרד הבריאות. יש שם שחיתות והונאה. והרבה פקידים מבוהלים שלא מבינים בנושא.

השארת תגובה

ביטול

מחירי אנרגיה עדכניים






קורס יזמים ומפקחים סולאריים

רישום למערכת מידע של תשתיות
בוגרי המכללה מסכמים קורס מנהלי פרויקטים
דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני
חפשו את המחר!
אדם טבע ודין (193) איכות הסביבה (646) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (157) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (210) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (132) בנייה ירוקה (133) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1942) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (137) החברה להגנת הטבע (141) המשרד להגנת הסביבה (662) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (162) התייעלות אנרגטית (652) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (577) חברת חשמל (197) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (130) מאגר לוויתן (147) מאגר תמר (198) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (459) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (164) רשות החשמל (557) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (412) תשתיות (150)
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד