ועד עובדי מפעלי ים המלח חסם כניסה למפעלים והשבית את העבודה
מפעלי ים המלח ממשיכים לרחוש סביב העסקה המדוברת עם פוטאש הקנדית. ועד העובדים של המפעלים שהתבטא בחריפות כנגד רכישת המפעלים על ידי החברה הקנדית, הן בשל חשש מפיטורי עובדים והן בשל מכירת אוצרות טבע ישראליים לידיים זרות, חסם היום (שני) את הכניסה למפעלים והשבית בהם את העבודה. לדברי הוועד, העיצומים הללו מהווים חלק מפעילותו למניעת העסקה, זאת בתגובה להודעתה של פוטאש על כוונתה להגיש הצעה מסודרת לרכישה בעוד כחודש. מחר תיערך ישיבת ראשי ועדים בכדי להכריע האם להרחיב את העיצומים למפעלים נוספים בקבוצת כי"ל.
יושב ראש ועד העובדים, אדמונד לנקרי, אמר כי הודעתה של פוטאש לא מתיישבת עם הכחשותיה של הממשלה ושל כי"ל באשר למגעים. לדבריו על המדינה להטיל וטו על העסקה, למנוע אותה ולא לדון בה. בעבר ניסה לנקרי להיפגש עם בנימין נתניהו בכדי לדון בנושא אך הפגישה לא אירעה בסופו של דבר. בתוך כך, השבוע הודיע השר היוצא להגנת הסביבה גלעד ארדן כי הוא מתנגד לעסקה וכי מיזוג כי"ל ופוטאש עלול להביא "לסכנת פגיעה ממשית באינטרסים כלכליים, חברתיים וסביבתיים מהמעלה הראשונה".
מפעלי ים המלח מצידם טוענים כי עיצומי וועד העובדים אינם קשורים כלל לעסקת פואטש, אלא נובעים דווקא ממניעים אחרים. "במפעלי ים המלח הביעו פליאה נוכח טענת וועד העובדים כי פעולות המחאה שגורמות נזק לחברה ולעובדים, הן חלק מהמאבק כנגד המיזוג עם פוטאש, למרות שהם יודעים היטב כי סוגיית המיזוג עם פוטאש אינה נמצאת כלל על שולחנם של מפעלי ים המלח או כיל, אלא,אם בכלל, על שולחנה של הממשלה בלבד. האמת היא, שהפעולות שיזם וועד העובדים לא קשורות כלל לסוגיית פוטאש אלא הן חלק מדרישת הוועד להעביר כסף מתוך סכום הבונוס השנתי המיועד לעובדים דווקא לקופת הוועד. הנהלת החברה עומדת על כך שכל סכום הבונוס השנתי יעבור אך ורק לעובדים ויחולק להם ישירות ללא מעורבות הוועד".