אקסון חקרה את הפוטנציאל לדלקים מבוססי אצות במשך שלוש שנים וחצי אך נתקלה במשוכות מדעיות בבואה לייצר "סופר אצה" לטובת הפקת דלק ביולוגי
אקסון: ייצור דלק מאצות לא ב-25 שנה הקרובות
ענקית האנרגיה האמריקאית אקסון (Exxon) שהשקיעה 600 מיליון דולר בפיתוח ייצור דלקי רכב מאצות עלולה לא להצליח בכך לפחות עוד 25 שנים בשל משוכות טכניות, כך אמר מנכ"ל ויושב ראש החברה רקס טילרסון בסוף השבוע שעבר. עד כה מדענים לא הצליחו לפתח זן של אצות שמתרבה מהר מספיק ומתנהג באופן שמייצר די חומר גלם עבור המזקקה. "הגענו להבנת כמה מהמגבלות של הטכנולוגיה הזאת, דבר שלא אומר שהיא מוגבלת לנצח", אמר טילרסון.
אקסון, היצרנית הגדולה בעולם של בנזין ודיזל, חקרה את הפוטנציאל לדלקים מבוססי אצות במשך שלוש שנים וחצי ביוזמה משותפת עם חברתו של ג'. קרייג ונטר סינטטיק ג'נומיקס (Synthetic Genomics). כאשר הפרויקט הושק ביולי 2009, אקסון צפתה שהוא תוכל לייצר דלקים תוך 5-10 שנים.
שתי החברות הכריזו על תוכניות ב-2009 לבניית חממה בקרבת סן דייגו לשם בחינה של מגוון זנים של אצות. המטרה הייתה "להפיק מקור חדש של נפט", אמר בזמנו אמיל ג'ייקובס, סגן נשיא מחלקת המחקר של אקסון. ונטר, שידוע במעורבותו בפרויקט המדעי "גנום האדם" בשנות התשעים ושנות האלפיים המוקדמות, אמר עם ההכרזה על פרויקט האצות כי ברכות אצות יפיקו פי 10 כמות של דלק מאשר אתנול שמופק משדות תירס המכסים את אותו היקף שטח.
"התובנה שלנו היא שהמשוכה די גבוהה ונראה כי היא נמצאת עוד ברמה המדעית הבסיסית, דבר שאומר שיהיה אפילו יותר קשה לפתור אותה", אמר טילסון אתמול. "אלו הן בעיות מאוד מאתגרות".
המחסומים המדעיים לפיתוח סוג של "סופר אצה" שאקסון ביקשה לפתח, המריצו את התעשייה להתמקד ב"זנים חזקים, זולים ומקומיים של אצות שאינם אקזוטיים", אמר ריגס אקלברי, מנכ"ל חברת OriginOil, חברה שעוסקת גם היא באצות ונמצאת בלוס אנג'לס. יתכן כי אצות יתגלו להיות מתאימות יותר לשמש כיצרניות פולימר וסוכנות לתמהילים שונים של חומרים, באופן בו יגדילו את תכולת האנרגיה של דלקים שעשויים מפסולת (כנסורת לדוגמא), מאשר כתחליף לנפט גולמי, אמר אקלברי.