סין, יצרנית הפאנלים הגדולה בעולם, מייבאת את הסיליקון מאירופה וארה"ב, משתילה אותם בפאנלים ומייצאת את רוב הסחורה, חזרה למערב
עליית מחירי הסיליקון: ברכה לשוק הסיני
מחירי הפוליסיליקון שהולכים ועולים בהתמדה בחודשים האחרונים עשויים להוות בשורה חיובית עבור התעשייה הסולארית בסין, כך עולה מניתוח של אנליסטים בתחום. ההתייקרות הנוכחית מגיעה בשל הפחתה בכמויות הייצור של הפוליסיליקון וכן בשל מדיניות המקדמת את השוק הסיני המקומי. מחירי הפאנלים הסולאריים צנחו באופן דרמטי ברבעון האחרון וזאת בשל צניחה בביקושים מצד גורמים באירופה וארה"ב. כעת, עליית מחירי הסיליקון עשויה לשנות במעט את התמונה.
בנובמבר האחרון אישר הממשל האמריקאי את היטלי ההיצף על סחורה סולארית המיובאת מסין. ההיטלים, שביקשו למנוע את הצפת השוק האמריקאי במוצרים סיניים, נקבעו לתקופה של חמש שנים. גם האיחוד האירופאי הצטרף למחאת ההיצף הסיני וקבע מדיניות דומה. סין, יצרנית הפאנלים הגדולה בעולם, מייבאת את הסיליקון מאירופה וארה"ב, משתילה אותם בפאנלים ומייצאת את רוב הסחורה, חזרה למערב.
אמש (ב') הגיע טון סיליקון למחיר של 21,962 דולר, סכום המהווה עלייה בת 16% ביחס לדצמבר 2012. "המחירים הגבוהים הללו מהווים בשורה טובה עבור היצרנים של הסיליקון שיכולים להגיע סוף סוף למצב של איזון ואולי אפילו לרשום רווח של אחוז או שניים" אמר ז'אנג מין, אנליסט שוק של Sunsirs למגזין הסיני גלובל טיימז "אחת מכל עשר חברות לייצור סיליקון שרדה את המשבר הנוכחי". בהמשך דבריו ציין כי העובדה שסין הגדילה את הביקושים הפנימיים לאנרגיה סולארית, תומכת באופן משמעותי בתעשייה.
לא רק הסיליקון התייקר בחודשים האחרונים. גם מחירי המוצרים של הפאנלים עצמם רשמו עלייה (גם אם נמוכה יותר). ממחיר ממוצע של 0.6 דולר (שהיווה שיא שלילי) עלו המחירים ל-0.7 דולר. עם זאת, אנליסטים בשוק הסיני מבהירים כי עליית המחירים עדיין לא מסמנת את תום תקופת המשבר של התעשייה הסולארית בסין.