התושבים מוחים על החלטת הות"ל שאישרה הקמת תחנת הכח בסמוך למיכל אמוניה ענק. מטה המאבק: נלחם בכל דרך בכדי למנוע את הקמת התחנה שמסכנת חיים
תושבי באר טוביה: נגיש בג"צ נגד תחנת הכח באזורנו
אמש אישרה הות"ל (ועדת תכנון תשתיות לאומיות) את הקמת תחנת הכח באזור התעשייה בבאר טוביה וזאת על אף התנגדות נחרצת מצד גופי סביבה ותושבי האזור. החלטת הות"ל קבעה כי התחנה תוכל לקום בתנאי שיוקם מיגון נוסף לזה הקיים כיום וזאת על רקע החשש מאסון סביבתי שכן תחנת הכח עתידה לקום בסמוך למיכל אמוניה המכיל כ-70 טון.
בתגובה להחלטת הות"ל הודיעו נציגי התושבים כי הם עמלים על הגשת בג"צ כבר בימים אלו וכי הקמתה של תחנת הכח לא תצא לפועל לפני שידונו בה בערכאות הגבוהות ביותר. אדוה דרור, יו"ר מטה המאבק של התושבים מסרה כי "החלטת הות"ל מאתמול הינה בגדר אסון שאיננו יכולים להשלים עמו. העובדה שאנו לומדים על ההחלטה מידיעה באינטרנט המצטטת את היזם, בעוד שכל פניותינו לועדה לקבלת מידע, כולל מאתמול, לא נענו, מלמדת יותר מכל על ההתעלמות הבוטה של הות"ל מהתושבים וזיקתה הבלתי אמצעית ליזם".
בהמשך דבריה אומרת דרור כי "למזלנו הוכח לאחרונה שתכניות בלתי אחראיות שמקדמת המדינה ניתנות לעצירה, גם אם לאחר מאבק התשה שמחירו האנושי לתושבים כבד. תושבי קרית מלאכי וישובי באר טוביה לא יתנו להקים תחנת גז בצמוד ל-70 טון אמוניה, מיכלי אצטון, חומצות אמוניות, חנקתיות וזרחתיות וחומרי הדברה נוספים ובקרבה בלתי אפשרית לבתי מגורים. התושבים יעשו כל שיידרש למנוע את האסון. אנו בטוחים שנמצא אוזן קשבת הן מצד בית המשפט והן בקרב חברי הכנסת ושרי הממשלה החדשים ובראשם מי שיבחר לשר הפנים, שבוודאי לא יוכל להתחיל קדנציה במתן ידו לאישור תוכנית המסכנת חיי אזרחים".
תחנת הכח בבאר טוביה הנה תחנת כח פרטית שעתידה לפעול על בסיס גז טבעי ולספק כ-400 מגה וואט לרשת הארצית. מי שמחזיקה בשטח התחנה היא חברת טריפל M בבעלותם של מוטי פרידמן (לשעבר יו"ר חברת חשמל) משה טרי ואברהם ננקשווילי. בעבר החזיקה בשטח חברת "שיכון ובינוי" (בבעלותה של שרי אריסון) אך לאחר לחץ התושבים, נמכר השטח לחברת טריפל M.
תגובת חברת IPM המחזיקה בבעלותה את תחנת הכח מסרה בתגובה לדברי התושבים: ""אי. פי. אמ. מברכת על אישור הות"ל להקמת מפעל האנרגיה שיבולים באזור התעשייה באר טוביה. מפעל זה מצטרף למפעלי אנרגיה פרטיים נוספים שמוקמים בימים אלו ברחבי המדינה ויתרום תרומה משמעותית לביטחון האנרגיה של ישראל ולתחרות אמיתית במשק החשמל. אישור זה ניתן לאחר עבודת תכנון יסודית ומעמיקה ועמידה באמות המידה המחמירות שקבעה המדינה. מפעל אנרגיה שיביא איתו את בשורת הגעת הגז הטבעי לאזור, הוא חלק מהמערך הבטוח של הגז הטבעי בישראל, ומוקם על בסיס התקנים המחמירים ביותר באירופה. כמו רוב מפעלי יצור האנרגיה במדינת ישראל, המפעל שמוקם במסגרת מהפכת הגז הטבעי, יחובר למערכת הולכת הגז הלאומית תוך התחשבות ואיזון ראוי בין צרכי משק האנרגיה הלאומי, הגנה על הסביבה ושיתוף הציבור בצורה שקופה ומאוזנת".