פיתוח ייחודי מאוניברסיטת שפילד הבריטית לקח ספריי פלסטיק והפך אותו לשכבה סולארית עמידה. בעתיד אולי גם על גגות בית ומכוניות
ייצור פשוט יותר של תאים סולאריים באמצעות ספריי
מחקר: ספריי פלסטיק עשוי להחליף את הסיליקון בייצור תאי P.V
תאים סולאריים שיוצרו בתהליך הדומה לצביעה בספריי פותחו במחקר באוניברסיטת שפילד שבבריטניה. שיטה זו עשויה להפחית משמעותית את מחירם הפוטנציאלי של תאים סולאריים, דבר שיביא להתפשטות הטכנולוגיה במדינות מתפתחות ואולי יום אחד אף להיות בשימוש על זכוכית לחיפוי בניינים או גגות מעל מכוניות. מומחים במחלקת הפיזיקה והאסטרונומיה מאוניברסיטת שפילד ומאוניברסיטת קיימברידג' יצרו שיטה של ספריי פלסטי שיצפה שכבה פוטו וולאטית אקטיבית בתהליך מבוסס אוויר.
פרופסור דיוויד לידזי מאוניברסיטת שפילד אמר כי "ציפוי ספריי משמש כיום לצביעת מכוניות ולהדפסה גרפית. אנו הראינו כי ניתן להשתמש בו בכדי לייצר תאים סולאריים באמצעות פלסטיק מוליך למחצה שעוצב במיוחד לשם כך. אולי בעתיד משטחים על בניינים ואף גגות של מכוניות ייצרו באופן שגרתי חשמל עם החומרים הללו. מצאנו כי הביצוע של התאים הסולאריים המצופים בספריי הוא אותו הדבר כמו תאים המיוצרים במתודות מסורתיות יותר" .
לידזי מוסיף כי "המטרה היא להפחית את כמות האנרגיה והכסף שדרושים לייצר תא סולארי. מרבית התאים הסולאריים מיוצרים באמצעות כלים מיוחדים עתירי אנרגיה וכן על ידי חומרים כסיליקון שייצורם דורש אנרגיה רבה. פלסטיק, בהשוואה, דורש הרבה פחות אנרגיה בתהליך הייצור שלו. על ידי ציפוי ספריי של שכבת פלסטיק באוויר, קבוצת המחקר מקווה כי האנרגיה הכוללת לייצור תא סולארי תוכל להצטמצם באופן משמעותי.
חסרון לשימוש בפלסטיק ביחס לחומרים עבור תאים סולאריים הוא שנכון לעכשיו הם לא יעילים בייצור חשמל כמו תאים סולאריים שמיוצרים מסיליקון. רוב הפאנלים הסולאריים המצויים בבריטניה עשויים מסיליקון וצפויים להחזיק מעל 25 שנה. אין זה סביר שתאים פלסטיים יהיו אי פעם כה יציבים, אבל אם מחירי האנרגיה של תאים פלסטיים יהיו נמוכים מספיק הם יהיו אפקטיביים יותר מסיליקון לאורך מחזור חייהם.