הפסקת החשמל במהלך משחק הסופרבול הביאו גורמים שמרניים בתקשורת האמריקאית לתקוף את ניו אורלינס, שנחשבת לבירת ההתייעלות האנרגטית בארה"ב
איך הפך הסופרבול למתקפה על תעשיית ההתייעלות האנרגטית?
שלא כצפוי, אמריקה מסרבת להרגע מהסופרבול. לא מהפרסומת של בר רפאלי ואפילו לא מתוצאות המשחק או מופע המחצית של ביונסה. אמריקה עוסקת בקדחתנות דווקא בהפסקת החשמל שאירעה במהלך המשחק הגורלי. גורמים שמרנים בארה"ב מיהרו לקטול את תעשיית הקלינטק וההתייעלות האנרגטית בשל העובדה שתאורת האיצטדיון (החדיש) הייתה מבוססת נורות לד שנחשבות ליעילות וחסכניות במיוחד. פרשנים בערוץ "פוקס" השמרני מיהרו לשחרר את חרצובות לשונותיהם בכדי להמטיר שלל בדיחות אודות הכישלון הקולסואלי כשהם חוזרים על העובדה שניו ארולינס נחשבת לאחת החלוצות בארה"ב בתחום ההתייעלות האנרגטית.
מה שפרשני הערוצים לא סיפרו היא העובדה כי מנורות הלד קישטו דווקא את התאורה החיצונית של האיצטדיון ולכן אין שום קשר בינם ובין הפסקת החשמל שאירעה באמצע המשחק. למעשה, עד עתה לא התבררה הסיבה לנפילת החשמל אך גורמים בתחום האנרגיה האמריקאית סבורים שמדובר למעשה ברשת החשמל ה"עייפה" של ארה"ב שזקוקה לשיפוץ מסיבי. היו גם מי שסברו כי הפסקת החשמל במשחק הסופרבול תניע את הפוליטיקה האמריקאית לטובת שדרוג הרשת. מנגד, כאשר מאות אלפים נותרו ללא חשמל לאחר סופת סנדי, לא נרשמו שינויים כאלו בסדרי העדיפויות הלאומיות.
מי שהבהיר את דעתו אודות מצוקת רשת החשמל האמריקאית כבר לפני עשור הוא לא אחר ממי שמכהן כיום כסגן נשיא ארה"ב, גון קרי שאמר בזמנו כי "הרשת מיושנת, מותשת ובעיקר רגישה לשלל ליקויים". הוא חזר על הדברים לאחרונה לקראת ההשבעה שלו כשאמר שהרשת במצבה הנוכחי מהווה יעד קל מדי לטרור וכי לוחמי הסייבר הם הנשק הגרעיני של המאה ה-21.
כאשר הדמוקרטים העלו בקונגרס הצעה שתקדם את חידוש הגריד האמריקאי הם נתקלו בהתנגדות ברורה מצד גורמים שמרניים שקבעו כי מבצע כזה יעלה הרבה יותר מדי כסף. על פי מחקרים שפורסמו בתקשורת האמריקאית אכן מדובר בסכומים אדירים (476 מיליארד דולר על פני 20 שנה בכדי לחדש את המערכת כולה) אך הוא עתיד לחסוך לארה"ב טריליונים רבים אף יותר. כעת יהיה מעניין לעכוב האם אירוע ההחשכה בסופרבול יביא לתזוזה טקטונית בקרב הפוליטיקאים האמריקאיים שלא אהבו את הפגיעה בקודש הקודשים של אומת הפסים והכוכבים. אחרי הכל, זה לא רק ספורט.