דברים אלו נאמרו על ידי ערן יעקב, סמנכ"ל בכיר לתכנון ברשות המיסים במסגרת כנס תחזית למשק האנרגיה שנערך בחסות המכון הישראלי לאנרגיה וסביבה במוזיאון ארץ ישראל
"המדינה צריכה להגדיל את הביקושים למתאנול ו-GTL"
"העובדה שבישראל יש 20% רכבים קטנים במחיר של מתחת ל-100 אלף שקל הוא הישג היסטורי. רכב ב-60 אלף שקל זו מהפכה" אמר ערן יעקב, סמנכ"ל בכיר לתכנון ברשות המיסים במסגרת כנס תחזית למשק האנרגיה שנערך בחסות המכון הישראלי לאנרגיה וסביבה במוזיאון ארץ ישראל. יעקב שנתן הרצאה אודות איפיוני המס השונים בעולם התחבורה הישראלי אמר כי שיטת המיסוי הירוק בעולם הרכב הביא לשינויים גדולים שיטיבו עם הסביבה אך במקביל הוסיף ואמר כי ברשות המיסים שוקלים וממליצים להטיל על רכבי גפ"מ וזאת בשל העובדה שכיום הגפ"ממ ממוסה באופן מופחת.
" יש כיום עלייה בכמות כלי הרכב מבוססי הגפ"מ וחלק מהסיבה לעלייה נובע מהמס הנמוך וחלק נובע מהכדאיות מהכדאיות הכלכלית הכוללת. אנחנו הגענו למסקנה שגם אם תוטל אגרה בדמות 3000 ש"ח לשנה, יש כדאיות לרכב גפ"מ עבור הרוכשים" אמר יעקב. עם זאת, יעקב לא התייחס לעובדה שגפ"מ נחשב לדלק נקי בהרבה מהבנזין והסולר, שממוסים לדבריו באופן יקר במיוחד, גם בשל העובדה שהם מזהמים ביותר.
בנושא היטלי המס על עולם הגז והנפט אמר יעקב כי ביחס לעולם, המס שהטילה ועדת שישינסקי על יזמי האנרגיה הם מהגבוהים בעולם. עם זאת, רמז יעקב כי על ישראל לייצר ביקושים לתחליפי דלקים מבוססי גז טבעי ולא לחכות שביקושים אלו יווצרו מעצמם. " מדינת ישראל קיבלה עובדה שיש לה היצע מאד גדול והיא הייתה צריכה לייצר ביקושים עבור הגז" אמר יעקב "הגדלת הביקושים דרך מתאנול ו-GTL יאפשר בעתיד להגדיל את כל עולם הביקושים. צריך לחשוב ולשנות את כל התפיסה המשקית ואני מקווה שהדבר יבוא לידי ביטוי".
בהמשך דבריו התייחס יעקב לעולם מיסוי הדלקים הירוקים והבהיר כי ברשות המיסים עמלים על הקמתה של ועדת מיסוי ירוק 3 שתבקש לסמן את אחוזי המס העתידיים על הדלקים הירוקים בהתאם לתפיסה שתפתח המדינה ביחס לדלקים אותם היא מבקשת לפתח לצריכה מוגברת. זאת בכדי "לתת גם למשקיעים במתאנול או ב-GTL את כדאיות הקמת המפעל. נעשה את זה בהתאם לדלקים שנראים לנו הכי רלוונטיים" אמר יעקב.
לסיום התייחס יעקב לענייני המיסוי ביחס לעולם האנרגיות המתחדשות וטען כי המדינה באה לקראת היזמים על ידי מספר גורמים. " נתנו הטבות משמעותיות על מנת לקדם את האנרגיות הנקיות- חליפיות. הטבות של פחת מואץ וגם הם יוכלו להתאים את הפחת להוצאות. על פני זמן הם (היזמים) יוכלו להקטין את תשלומי המס וההיטלים,זו הטבה מאד משמעותית במונחי המשקיעים. נתנו גם הטבות משמעותיות למשקי בית דוגמת פטור של 18 אלף במיסים. כל מתקין חווה סולארית- יקבל פחת מואץ של 25%, דבר שמשנה מאד את התזרים לאותה השקעה".