מדד חברות התעשייה הרב לאומיות שנערך על ידי התאחדות התעשיינים גילה כי החברות הפועלות מעבר לים יסבלו מקיפאון ברבעון הראשון לשנת 2013, זאת בשל גידול זעום בתפוקה וקיפאון במצבת העובדים
תעשיינים ישראלים בחו"ל עומדים בפני קיפאון עסקי
חברות ישראליות, בעלות מפעלים בחו"ל, צופות גידול זעום עד כדי קיפאון בפעילותן מעבר לים ברבעון הראשון של 2013. הקיפאון נוצר בשל גידול זעום בלבד בתפוקת המפעלים בחו"ל וקיפאון במצבת העובדים, זאת לאחר נסיגה בפעילותן התעשייתית של החברות הישראליות בחו"ל ברבע האחרון של 2012. כך עולה ממדד חברות התעשייה הרב לאומיות, שנערך על ידי המחלקה למחקר כלכלי בהתאחדות התעשיינים.
מדד החברות הרב לאומיות מבוסס על הדיווחים והתחזיות של 45 חברות תעשייה ישראליות להן פעילות יצרנית בחו"ל ומשקלל בתוכו את דיווחי התעשיינים לגבי התפתחות התפוקה, המועסקים וההשקעות במפעלים בחו"ל. עם זאת ולמרות הקיפאון, מנתוני המדד עולה כי ברבעון הראשון של 2013 צפויה האצה קלה בקצב גידול ההשקעות של חברות ישראליות במפעליהן בחו"ל. זאת לאחר גידול מתון ביותר בקצב גידול ההשקעות ברבע האחרון של שנת 2012.
סמנכ"ל הכלכלה בהתאחדות התעשיינים, רובי גינל, מסר כי "לצערנו ההאטה הכלכלית בעולם משפיעה הן על חברות התעשייה המקומיות והן על הפעילות של חברות ישראליות בעולם. בכלכלה גלובלית שמתאפיינת בביקושים ממותנים ובעודפי ייצור, תחזיות הצמיחה לשנה הקרובה אינן אופטימיות. לחברות הישראליות צפויה שנה של תחרות קשה מול מקבילותיהן בעולם".
ברגע שנחבר בין ההייטק לקלינטק נגלה שיש עתיד