המצוף הימי יאפשר קבלת גז טבעי בהיקפים משמעותיים, ובקצב שעתי של 570,000 מטר מעוקב גז טבעי לשעה (כ- 20,000 מיליון BTU לשעה)
אושרה הזרמת הגז מהאוניה המגזזת דרך המצוף הימי
בשעה טובה אושרה הזרמת הגז מהאוניה המגזזת אל המצוף שיוביל גז טבעי אל חברת החשמל. כזכור, אוניית הגז הטבעי עגנה בחודש האחרון בים התיכון חסרת מעש בשל גובה הים שלא אפשר את חיבור המצוף אל רשת ההולכה. כעת אישרה רשות הגז הטבעי את הזרמת הגז הטבעי הנוזלי באמצעות המצוף שהקימה נתג"ז מול תחנת הכוח בחדרה.
בעקבות המחסור בגז הטבעי, הנחה שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו, את רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה והמים לבחון את האפשרויות לייבוא גז טבעי נוזלי לישראל. מסקנותיה של הרשות היו כי הדרך האמינה, הקצרה והבטוחה ביותר להבאת גז טבעי נוזלי לישראל בתקופת מחסור, תהייה באמצעות הקמת מצוף, שיאפשר שימוש בגז טבעי בתקופת הביניים שעד לקבלת גז טבעי ממאגר תמר (הצפוי להתקבל בסוף אפריל 2013). הקמת המצוף הוטלה על חברת נתג"ז (נתיבי הגז הטבעי לישראל) והזמנת האונייה המגזזת ותכולתה הוטלו על חברת החשמל.
עם זאת, מסיבות של חוסר תיאום בין הגורמים השונים, עגנה הספינה זמן רב ללא מעש כשהיא מחכה לכך שהים יירגע ותשתיות המצוף יחוברו וייבדקו באופן סופי. כעת, משהתקבל האישור תוכל חברת החשמל להשתמש בגז טבעי נוזלי, שהינו זול משמעותית מהמזוט והסולר בה היא משתמשת בשוטף. עם זאת, יש לציין כי הגט"ן הינו יקר יותר באופן דרמטי מזה שיסופק לחח"י על ידי שותפות "תמר".
המצוף הימי יאפשר קבלת גז טבעי בהיקפים משמעותיים, ובקצב שעתי של 570,000 מטר מעוקב גז טבעי לשעה (כ- 20,000 מיליון BTU לשעה). כך, מלב ים, במרחק של כעשרה ק"מ מהחוף, יוזרם הגז הטבעי באמצעות מערכת הולכת הגז הארצית ל-8 אתרי ייצור של חברת החשמל ולצרכני גז טבעי נוספים. על פי נתוני חברת החשמל, כל מטען מחליף במשך כ- 10 ימי צריכה את הסולר והמזוט בהם נאלצת החברה להשתמש עקב המחסור בגז טבעי.
האונייה, משמשת הן כמסוף LNG צף והן כמיכלית LNG, ועל סיפונה משאבות המעלות את לחץ הנוזל, ומערכת מאיידים שהופכים את הגז הנוזלי לגז טבעי. במסגרת תהליך החיבור, שולה האונייה מהמים את המצוף הענק שנמצא בתוך הים, והוא מתחבר לתא מיוחד בבטן האונייה. בתחתית המצוף נמצא צינור גז מיוחד וגמיש המתחבר דרך קרקעית הים למערכת הולכת הגז הטבעי הארצית. אורך האוניה הינו 277 מטר, רוחבה 43.4 מטר והשוקע שלה 11.5 מטר. נפח מטען האוניה הינו 138,000 מטר מעוקב, שהם כ- 80 מיליון מטר מעוקב של גז טבעי.