המשרד להגנת הסביבה התנגד בעבר לקידוח גברילאה אך שינה את דעתו והקידוח יצא לדרך על אף התנגדות הגופים הירוקים
המשרד להגנת הסביבה תמך וההתנגדויות לקידוח "גבריאלה" נדחו
נדחו ההתנגדויות של החברה להגנת הטבע ו"צלול" כנגד קידוח גבריאלה. בדיון שנערך הבוקר בועדה המחוזית לתכנון ובנייה הוצגו התנגדויות הגופים הירוקים שטענו כי קידוח ימי ללא פיקוח רגולטורי מצד המדינה עלול להוות פגיעה עמוקה במרקם הימי ולאיים על שמורות טבע ימיות שנמצאות באזור הקידוח. נציגי המשרד להגנת הסביבה שהתנגדו בעבר לקידוח והביעו חשש למפגע ימי ונציגי משרד האנרגיה תמכו בהחלטה לאשר את תחילת הקידוח.
ממידע שהגיע ל"תשתיות" עולה כי המשרד להגנת הסביבה לא הביע התנגדות לקידוח בשל העובדה כי לפני כחודשיים אושר תקציב מערך ההגנה על הים מפני קידוחים וכי אישור גרם לתמיכה בתחילת הקידוח. עם זאת, יש לציין כי מערך ההגנה הימי שקיבל את האישור התקציבי יוקם רק במהלך השנה הקרובה ולכן לא יהיה אפקטיבי ביחס לקידוח גבריאלה שעתיד להתחיל כבר באפריל 2013.
נציג עמותת "צלול", צפריר גדרון, שנכח בועדה אמר לנוכחים כי "לצד הפוטנציאל הכלכלי, הסכנה הסביבתית והכלכלית היא ברורה. המדינה אינה ערוכה למנוע את הסכנה או להשתלט על דליפת נפט. צריך לקדוח בצורה אחראית רק לאחר שהמדינה תבטיח שנעשו כל הצעדים למניעת אסון ותוודא היערכות להתמודדות עם אסון במידה וכזה יקרה. בנוסף, הגיע הזמן שפריסת השימושים בים תעשה מתוך ראיה כללית ולא בצורת מחטפים של כל הקודם זוכה. אני קורא לוועדה שלא לעצום עיניים אל מול העובדה כי משרד האנרגיה והמים משמש כחותמת גומי של חברות הקידוח, אשר עושות בו כבשלהם. זה טירוף מוחלט שמשרד האנרגיה והמים נותן גיבוי לקידוח בלב שמורה בקרבת החוף במקום להגן על האינטרס הציבורי".
לפני כשבוע וחצי פרסמה החברה להגנת הטבע את דו"ח השטחים הפתוחים הנמצאים בסיכון וקידוח גבריאלה היה אחד מאותם יעדים. "הקידוח מיועד לשטח שמורת טבע ימית מוצעת, בעומק ים של 75 מ' ובעומק קידוח של כ 5,000- מ'. מטרתו היא מציאת מאגר נפט קל, שניתן להפיק ממנו כמויות מסחריות" כתבו נציגי החברה " הבקשה אושרה בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב לאחר שהוטמעו בה הערות המשרד להגנת הסביבה והונח בפניה מסמך סביבה. היא אושרה למרות התראה של השר להגנת הסביבה כי ישראל אינה ערוכה לאסון של דליפת נפט בים ועל אף התנגדות עיריית הרצליה ונציגי הגופים הירוקים בוועדה. לקידוח מסוג זה השלכות סביבתיות רבות, בעיקר בתחום זיהום הים והוא מציב אתגרים סביבתיים בדמות אכיפה ופיקוח סביבתי בים, רגולציה, ניהול סיכונים סביבתיים, העדר חקיקה סביבתית בנושא, בחירת טכנולוגיות מיטביות ועוד".
נציגי המשרד להגנת הסביבה ביקשו שלא להגיב לדברים.