המפעל השני בגדולו בישראל לייצור נייר יחסוך עלויות אנרגיה אדירות בשל החיבור לגז הטבעי שעתיד להגיע תוך פחות מחצי שנה
בשעה טובה: 'שניב תעשיות נייר' מחובר לתשתית הגז הטבעי
מפעל הנייר "שניב" סיים את תהליך החיבור שלו לרשת ההולכה והחלוקה של הגז הטבעי. המפעל, שסובל מעלויות אנרגיה עצומות יהיה למפעל הראשון שסיים את תהליך ההתחברות למתקן ה-PRMS באשל הנשיא. על ידי ההתחברות לגז הטבעי עתיד המפעל לחסוך בעשרות אחוזים בהוצאות האנרגיה שלו, דבר שיקל עליו את התחרות העזה עימה הוא מתמודד בקושי רב בשנים האחרונות. מתקן ה-PRMS (שמפחית את לחץ הגז ומנגיש אותו לשימוש התעשייתי) ייחנך היום על ידי שר האנרגיה, בכירי חברת נתג"ז (שבנו את המתקן) וראש עיריית אופקים.
אזור הנגב הוא הראשון שיזכה לקבל את ההסבות לגז הטבעי ו"שניב" הנו המפעל הראשון שמתחבר לפרויקט החלוקה. חיבור והקמת צינור החלוקה לווה בקשיים ובמכשולים רבים (ביורוקראטיים, תכנוניים וסביבתיים), שעיכבו את הביצוע מאז 2006. בשלב מאוחר יחסית החליטה המדינה להתערב ולתגמל את המפעלים הדרומיים שיבקשו לעבור הסבה לגז טבעי. לצד "שניב" העניקה המדינה רבע מליון ש"ח גם ל"פיניציה מפעלי זכוכית", "חסין אש" ו"אסיה תעשיות כימיות".
"שניב תעשיות נייר" הנו מפעל העובד 24 שעות ביממה ונחשב ליצרן הנייר השני בגודלו בישראל. לצידו, יחוברו לתשתיות הגז באופקים גם "אסמי עוז" שמעבד חיטה ושעורה, "VaproJet" המייצר חומר גלם למטליות לחות ומפעלי "עוף הנגב". עלות ההתחברות הראשונית של המפעלים הגדולים לתשתית הגז (למתקן ה-PRMS ) עתידה לעלות כ- 645 אלף שקלים ולאחר מכן ישלם כל מפעל ( על פי מכרז) מחיר של 0.037 ש"ח לקוב גז.
ראוי לציין גם כי פסח ברנט, מנכ"ל שניב נאלץ לעבור דרך חתחתים בכדי לקבל את הגז הטבעי בשערי המפעל שלו. בעבר אף כתב מכתב לבכירי משרד האנרגיה וראש הממשלה במסגרתו דרש את גיבוי המדינה בכל נושא חיבורי הגז אל מול רשתות החלוקה ואל מול שותפות "תמר". לבסוף, כאמור, ברנט יהיה למנכ"ל המפעל הראשון שיראה את הגז הטבעי זורם בעורקיו.
במהלך טקס השקת המתקן וחיבור הגז, אמר ברנט כי"אירוע זה הוא ציון דרך חשוב לתעשייה ולמפעל שניב, לאחר שבע שנים של מאמץ משותף, זהו אזור החלוקה הראשון שמחובר. כולי תקווה שלאחר שחובר אזור החלוקה הראשון, יחוברו עוד אזורים רבים לגז הטבעי. אני קורא לשאר המפעלים באזור, לעשות את כל המאמצים הדרושים מהם על מנת ליהנות ממהפכת הגז הטבעי".
מנכ"ל נתגז, שמואל תורג'מן הוסיף כי: "סיום הקמתו של ה- PRMS באשל הנשיא וחיבור רשת החלוקה על ידי נתגז, מהווים חלק חשוב בשילובם של שחקנים חדשים במשק הגז הטבעי בישראל, בדמות צרכני אנרגיה בינוניים וקטנים. נתגז ממשיכה להאיץ את הקמתם של מתקני גז נוספים עבור חברות החלוקה, מתוך ידיעה כי הגז הטבעי מהווה חמצן עבור אותם מפעלים המבקשים להתחבר לגז טבעי ברחבי הארץ ובדגש על הפריפריה".