מחקר מה-MIT עושה שימוש בטכנולוגיה המחלקת את אור השמש ל-8 עד 10 צבעים שונים ומכווינה את הצבעים לתאים סולאריים תואמים
מחקר באוניברסיטת קלטק מגלה: פירוק קרני השמש לצבעים מייעל את המרת האנרגיה
מגזין היוקרה של המכון הטכנולוגי במסצ'וסטס – MIT's Technology Review, מפרסם מאמר על פרויקט סולארי חדש העושה שימוש בטכנולוגיה המחלקת את אור השמש ל-8 עד 10 צבעים שונים תוך הכוונת הצבעים לתאים סולאריים תואמים. הפרויקט ממומן ב-2.4 מיליון דולר על ידי הסוכנות האמריקאית למו"פ מתקדם באנרגיה (U.S. Advanced Research Projects Agency for Energy.).
פרופסור הארי אטווטר מהמחלקה לפיזיקה במכון הקליפורני לטכנולוגיה הוא האיש שעומד מאחורי הרעיון לפרק את קרני השמש לצבעים ולהתאים תאים סולאריים לצבעי הקרניים. אטווטר מקווה להביא בעזרת הטכנולוגיה את יעילות ההמרה של פאנלים סולארים אל מעבר לרף ה-50%.
הקונספט מאחורי הטכנולוגיה הוא לנצל שכבה מעל חומרים סולאריים שטוחים (כמו תאים ומודולים) ולפרק את האור לצבעים ואז להעביר אותו לשכבה השניה הכוללת תאים סולאריים המותאמים לכל אחד מהצבעים שנוצרו. על פי המחקר, הספקטרום נספג בצורה יעילה יותר עם תאים מוצאים אך הטכנולוגיה והחומרים המרכיבים אותה עדיין מאוד יקרים.
במאמר, הכולל ראיון עם פרופ' אלטווטר, מציין החוקר את טלוויזית המסך השטוח כמודל לטכנולוגיה שלו. לדבריו, המודלים הראשונים של טלוויזיות פלזמה ו-LCD היו יוקרים למדי ולא מאד יעילים. עם זאת, ככל שהזמן חלף ועלויות הייצור הסדרתי הפכו זולות, הפכו המסכים למוצר נגיש ואפקטיבי. "ייצור אנרגיה סולארית בצורה יעילה יותר יוביל לעלויות ייצור נמוכות יותר, אשר בסופו של תהליך יובילו לייצור מוצרים הכוללים את הטכנלוגיה המדוברת במחירים השווים לכל כיס", כתב אלטווטר.