החזרי השקעה קצרים למדי, מעבר למנורות לד וסמארט גריד עתידני. מנכ"ל מנוליקס חושף את פעילות החברה בכנס תשתיות להתייעלות מוסדית
חיסכון אנרגטי בתאורה: הרצאת מנכ"ל מנולינקס בכנס התייעלות מוסדית
יחיאל וינר, מנכ"ל מנוליקס הרצה היום בנושא התייעלות אנרגטית בכנס תשתיות ה-2 להתייעלות מוסדית.
לדברי וינר "כדי להגיע לחיסכון אמיתי ולערך מוסף צריך שיקרו שלושה דברים: 1. אופטימיזציה של יחידת הקצה – שהמקרר יהיה יותר יעיל. 2. ניטור, לבחון שאנחנו באמת חוסכים, להשוות לחשבון הקודם. זיהוי הבעיה חשוב לעיתים מפתרונה. 3 שליטה. כל מה שלא נכלל בשילוש הנ"ל, חוטא ללקוח, כך למשל חברה שמתקינה רק "סמארט גריד" חוטאת לתחום.
אנחנו עוסקים בתאורה. ולאחרונה נפתרו המון בעיות בתחום הזה. נכנסה אלקטרוניקה לגוף תאורה – CPU שלם הפותח עולם שלם של אפשרויות, אך גם בעיות. היום, רק בעיות האמינות (רגישות לחום בעיקר) נפתרו. הנושא של ניטור, לבחון כל מנורה אינה משימה פשוטה, אך אנחנו עומדים בה. סכומי עתק מושקעים בפיתוח לדים, וכל החברות הגדולות משקיעות בזה. כדי לבצע פרויקט עם החזר השקעה של שבע שנים דרושה הבנה. וזה מתחיל לקרות בישראל. מנולינקס עוסקת בעיקר בתאורה. אם יש גוף תאורת רחוב שצורך חשמל ב- 638 ש"ח לשנה, במנורת לד – הלקוח ישלם 264 ש"ח בשנה. החזר השקעה של 7 שנים – אך בחישוב של 5% ריבית, לקוח חוסך 4% בשנה. עם משנק, עולה החיסכון ל-18%.
האפשרות לקורלציה בין תאורת הרחוב לבין מה שצריך להיות עצמת ההארה באופן רגעי מייצרת לא מעט חיסכון. גם בנושא של בקרה מרחוק – אם הלקוח יודע שיש לו בעיה במערכת, זה שווה כסף. אומרים שכסף לא גדל על עצים, אז אולי לא על העצים אבל אולי כן על עמודי תאורה. עם יחידת קצה של מנולינקס, העמוד הופך לנכס נדל"ני. גוף התאורה היום מקבל חשמל 11 שעות ביום /לילה. עם יחידת הקצה שלנו הוא זוכה לחשמל 24 שעות ביממה, ומפעיל את המנורה אוטומטית, מאפשר חיבור של אלמנטים חשמליים חדשים דוגמת תשתית חדשה כמו "בטר פלייס". כמו כן אפשר לחבר מטען לרכב או אופניים חשמליות. אפשר לשלב מניה של הסמארט גריד דרך אותם עמודים. כל עמוד הוא גם חשמל, גם תקשורת וגם מונה.
זה משהו שראשי ערים צריכים לראות כחלק מהחזון שלהם. חסכון אנרגטי הוא חסכון מצטבר. 880,000 מנורות בארץ מאפשרות חסכון מטורף לרשויות מקומיות".