תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
הרצאת אדר’ ציבי שפרינגר “שדרוג מאזן האנרגיה של בניינים”
איתי שטרן 27 בדצמבר 2012 14:21 אין תגובות

האדריכל ציבי שפרינגר דיבר במסגרת כנס התייעלות מוסדית של "תשתיות" על בנייה ירוקה כמנוע להתייעלות אנרגטית

Print Friendly, PDF & Email
הרצאת אדר’ ציבי שפרינגר “שדרוג מאזן האנרגיה של בניינים”

הרצאת אדר’ ציבי שפרינגר “שדרוג מאזן האנרגיה של בניינים”

ציבי שפרינגר, אדריכל מומחה לבנייה ירוקה ויועץ בידוד תרמי לחברת ש. כהן, פתח את הרצאתו במסגרת כנס התייעלות מוסדית של "תשתיות" בדברים אודות האדפטציה שנדרש האדם לעשות בין האקלים למבנה בו התגורר.

שפרינגר שיתף ואמר כי האדם תמיד תכנן את הבתים שלו כמקלט מהאקלים בצורה שתתאים לו. באקלים חם ולח יצר האדם איוורור והצללה ובאזורים קפואים כמו אנטרקטיקה דאג להפחתת קרינה ומלכודות אוויר, ואילו באזורים מדבריים קשים עבר לגור בתוך הסלע להגנה מפני האקלים הקיצוני. 

שפרינגר הבהיר כי קיימות שלוש רמות של שימור אנרגיה בבניין. "רמה אחת זה התכנון הבסיסי של הבניין, ברמה השנייה ניתן לייצר אנרגיה דרך אפקט החממה. לדוגמא: בעבר השתמשו בכדי מים קרים כדי להוריד את הטמפרטורה בצורה דרמטית. המערכה השלישית זו הרמה של הציוד המכני- המזגנים, התנורים והמערכות החשמליות". לדברי שפרינגר, בכל אחד משלבים אלו מצויים פתרונות להתייעלות אנרגטית אך העובדה שהבניין הפך למכונה הוא עניין חשוב שיש לשים אליו לא מעט תשומת לב. 

"כיום, 50% מהחשמל נצרך על ידי הבניינים ואחוזים גבוהים מאד על ידי התחבורה שמניעה אנשים בין הבניינים" סיפר שפרינגר. בהמשך דבריו ציין כי כבר היום נבנית שכונה חדשה ברעננה,  ירוקה לחלוטין. "מדובר בעירייה שהחליטה לעשות מעשה ולהשקיע. רק לשם ההדגמה:  בפרויקט הזה תהיה מערכת סילוק אשפה פניאומטית. כל הרחובות יהיו מוארים בתאורת לד. הפחתת העלויות הולכת להיות דרמטית. עשרות אחוזים של חיסכון. באנגליה כבר היום, יש החלטה שבניינים ייצרו אפס אנרגיה".

Print Friendly, PDF & Email
בידוד מבנים בנייה ירוקה התייעלות אנרגטית חיסכון באנרגיה ש. כהן

איתי שטרן |להציג את כל הפוסטים של איתי שטרן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד