תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
באופ"ק מבהירים: לא נפחית כמות הייצור בשנה הבאה
איתי שטרן 13 בדצמבר 2012 14:12 אין תגובות

על אף ירידה בביקושים מצד המערב, מדינות אופ"ק החליטו לשמר את קו הייצור על 30 מליון חביות ביום

Print Friendly, PDF & Email
באופ"ק מבהירים: לא נפחית כמות הייצור בשנה הבאה

באופ"ק מבהירים: לא נפחית כמות הייצור בשנה הבאה

בשנה הבאה לא יופחתו אחוזי ייצור הנפט מצד מדינות אופ"ק ואלו יעמדו, ממש כמו בשנה החולפת, על 30 מליון חביות נפט ליום. את הנתון הנוכחי סיפקו שרי המדינות החברות בארגון במסגרת ועידה שנחתמה אמש (ד') בוינה. השמירה על עתודות ייצור זהות לאלו של השנה החולפת נעשתה למרות הגברת קצב משמעותית של הפקת נפט בתחומי ארה"ב וזאת על רקע הגדלת הביקושים והצמיחה הערה בהודו ובסין. 

בסוכנויות הידיעות מצויין כי על אף שמדובר בתקרה מוכרת שלא הפתיעה רבים, הרי שבפועל מיוצרות 31 מליון חביות מדי יום וזאת בשל העובדה שחלק מהמדינות החברות בארגון מייצרות מעט מעל התקרה המותרת להן. עם זאת, נציגי המדינות החברות הביעו חשש מההאטה הכללית במדינות המערב בשל המשברים הכלכליים של האיחוד האירופאי וארה"ב. "זה הולך להיות האתגר הגדול ביותר שלנו בשנת 2013" נכתב בהצהרה מטעם הארגון. 

יש לציין כי מחירה הממוצע של חבית נפט על פי שקלול ממוצע שנעשה על ידי אופ"ק עומד כיום על מעל 100 דולר לחבית. מדובר במחיר גבוה במיוחד שמבהיר כי למרות הצריכה המופחתת של מדינות המערב, מצליח הנפט הגולמי לשמור על ערכו. "הם די מרוצים ממחירי הנפט כפי שהם כיום" אמר ביל פארן פרייס, המתמחה במודיעין לענייני נפט בראיון ל"בלומברג". בהמשך דבריו ציין פרייס כי ככל הנראה החברים באופ"ק נהנים מהגדרות הבלתי פורמליות של יעדי הייצור שלהם והם עתידים להמשיך בדרך זו גם בעתיד. 

ומה באשר למצבה של איראן המוגבלת (מטעמי אמברגו) ביחס לשכנותיה העשירות? אם שואלים את רוזאם קאסמי, שר הנפט של איראן, נראה שהמצב לא רק עד כדי כך. "מצב השוק הוא טוב" אמר קאסמי "המחירים בסדר. לא גבוהים מדי אבל בסדר". 

במקביל, מפרסמת סוכנות האנרגיה האמריקאית את תחזית ייצור הנפט של ארצות הברית לשנה הקרבה. הנתונים מראים כי בשנה הקרובה יופקו לא פחות מ-640 אלף חביות ביום, מה שיביא לסכום שנתי של 7.1 מליון חביות. זהו הסכום הגבוה ביותר שהופק בארה"ב מאז שנת 1992.

Print Friendly, PDF & Email
אופ"ק איראן הפקת נפט בארה"ב מחיר חבית נפט נפט סעודיה

איתי שטרן |להציג את כל הפוסטים של איתי שטרן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס