אוניברסיטת דלאוור בנתה מודל חישובי במסגרתו הוכנסו 28 מיליארד אופציות לבדיקת תמהילים שונים של אנרגיות מתחדשות בכדי להגיע ליעדי תעריף גריד פאריטי
"שילוב אנרגיות מתחדשות יאפשר הגעה לגריד פאריטי עד 2030"
מחקר חדש מטעם אוניברסיטת דלאוור האמריקאית מציע מודל מסקרן לחישוב עלויות ותועלות של אנרגיות מתחדשות. על פי המחקר, במצב בו ישולבו אנרגיות רוח, שמש ופתרונות לאגירת אנרגיה- ניתן יהיה להגיע לגריד פאריטי עד לשנת 2030. תוצאות המחקר ניתנו לאחר פיתוחו של מודל ממוחשב, בתוכו נבדקו 28 מיליארד אופציות שונות על פני ארבע שנים שהכילו מגוון משתנים ובהם מזג אוויר מתחלף וצריכת אנרגיה משתנה. לאחר שיכלול הנתונים התברר כי בשילוב אופטימאלי של סוגי האנרגיות השונות, ניתן להגיע למחיר קוט"ש השווה למחיר קוט"ש של חשמל סטנדרטי כיום.
המחקר לא היה רחב היקף אך ורק מבחינת רוחב היריעה החישובי אלא גם בהיקפו הגיאוגרפי. לא פחות מ-13 מדינות נכנסו לסטטיסטיקות ואלו אפשרו קבלת תמונה רחבת היקף. "תוצאות המחקר האלו משנות את התפיסה הקיימת לגבי האמינות והמחירים של האנרגיות המתחדשות" כתב פרופסור וילט קומפטון מהיחידה הימית בפקולטה למדעי כדור הארץ והסביבה של האוניברסיטה "המפתח הוא למצוא את התמהיל הנכון בין סוגי האנרגיה ואגירת האנרגיה- דבר שאנחנו עשינו באופן המקיף ביותר וכן לחשב את התמהיל בצורה מדויקת".
גילוי נוסף שבא לידי ביטוי מתוצאות המחקר הוא שגם מערכות חשמל גדולות במיוחד יכולות להסתמך באופן מוחלט על אנרגיות מתחדשות. "באמצעות שימוש במימן לאגירה, אנחנו יכולים להפעיל מתקן לייצור חשמל תספק 72 ג'יגה וואט 99% מהזמן, תוך ייצור 17 גיגה וואט סולארי, 68 גיגה וואט מטורבינות רוח ימיות ו-115 גיגה וואט מטורבינות רוח יבשתיות." אומר קורי בודישק, סטודנט לשעבר באונברסיטת דלאוור וכיום מדריך במחלקת ניהול האנרגיה מהמכללה הטכנית בלדאוור.
חישוב תעריפי החשמל במחקר נעשה על פי מחירי חשמל בלתי מסובסדים לשנת 2030 ואלו הושוו למחירי החשמל כיום- המבוססים על דלקים וחומרים פוסיליים אחרים. חישוב עלויות השימוש בדלקים פוסיליים כיום הכליל את עלויות הדלקים עצמם וכן את העלויות הנובעות מזיהום האוויר שמגיע בעקבות שימוש בדלקים אלו. עוד מציינים כותבי המחקר כי עלויות ההון שיידרשו ב-2030 להקמת מתקני רוח ושמש יעמוד על כחצי ממחירם כיום וזאת בשל הוזלת המתקנים הללו בחלוף הזמן.