במכתב חריף ששלחו נציגי איגוד התעשייה הקיבוצית לשר הפנים נכתב כי העלאת הארנונה הנוכחית היא בגדר תקיעת סכין בגב התעשיינים
עלות העלאות הארנונה לתעשייה: 50 מליון ש"ח
שר האוצר, יובל שטייניץ ושר הפנים, אלי ישי, החלו בשבועות האחרונים לאשר העלאות חריגות של תעריפי הארנונה לתעשייה. עד כה אושרה בקשתן של 10 רשויות ובהן 4 מועצות אזוריות להעלאה של הארנונה בשיעור של עד 20% ועל השולחן מונחות בקשות של 66 רשויות נוספות. ההעלאות נעשות באופן רטרואקטיבי מתחילת 2012 כך שעל המפעלים יחול תשלום חד פעמי גבוה כאשר בשנה הבאה צפויה התייקרות נוספת.
המועצות האזוריות שבהן אושרה ההתייקרות הן עמק חפר, חוף הכרמל, עמק הירדן וגזר. אליהן צפויות להצטרף מועצות רבות נוספות בדרום הארץ, לרבות באזור הדרום שספג לאחרונה פגיעה קשה בשל המצב הבטחוני. על פי תחשיב שערך האיגוד עלות ייקור הארנונה לתעשייה הקיבוצית תסתכם ב-50 מיליון שקל.
בתוך כך נמסר מהתאחדות התעשיינים כי שר הפנים קרא להקמת ועדת שרים בנושא תעשייה שתדון בבעיות הרלוונטיות ותנסה לפתור את מצוקת התעשיינים. אלא שאת אודי אורנשטיין, מנכ"ל איגוד התעשייה הקיבוצית, דברים אלו לא מרשימים. "אנחנו לא מקבלים את העובדה ששר הפנים שחותם על העלאות הארנונה מסתתר מאחורי תהליכים פרוצדוראליים. הציפייה שלנו ממנו היא שאם הוא נגד ההעלאה שפשוט לא יחתום עליה. אם הוא חושב שהתעשייה לא צריכה להפגע מעוד מכה ועוד מכה- פשוט שלא יחתום".
בהמשך דבריו מבהיר אורנשטיין כי ההחלטה של ישי אודות העלאת הארנונה היא צינית ושערורייתית ותפגע בתושבים בפריפריה. "מי שיפגעו במיוחד הם מפעלים אזוריים שמשתרעים על שטח נרחב כמו למשל חבל מעון שמתאושש כעת מההשבתה הכפויה בעקבות המבצע ואנשיו מטווחים כבר עשר שנים. לא יאומן שבתקופה שבה בעת שהחקלאים והעובדים במפעלים ובבתי האריזה עושים מאמץ עליון לשמור על הייצור תוך אי ודאות כלכלית גדולה, הם מקבלים סכין בגב מממשלתם".
לדברי אורנשטיין, מפעלי התעשייה בפריפריה סופגים כבר שנים הוצאות כבדות בשל ריחוקם הפיסי, הוצאות ביטחון ועוד. יש להתפלא על כך שידם של השרים לא רעדה כשהצביעו לאשר את הגזירה. רבים מהם מגיעים למפעלים באופן אישי ומכירים אותם ואת הקשיים עימם הם מתמודדים.
יו"ר איגוד התעשייה הקיבוצית, יונתן בשיא, פנה למנכ"ל משרד הפנים, עמרם קלעג'י, וביקש ממנו לפעול לשינוי ההחלטה. לדבריו, החלטת הממשלה פוגעת בכושר התחרות של התעשייה הן בשווקי היצוא והן מול יבוא מתחרה. העלאת הארנונה מצטרפת לשורה של התייקרויות נוספות בתעריפי החשמל וחומרי הגלם. התוצאה הבלתי נמנעת תהיה פיטורי עובדים דווקא בתקופה קשה במשק. ההחלטה היא ברת שינוי והממשלה יכולה וצריכה לחזור בה בטרם הנזקים יגרמו.
ראשי האיגוד הציגו את ההשלכות הקשות של העלאת הארנונה בישיבת נשיאות התאחדות התעשיינים שבה השתתף שר הפנים, אלי ישי וביקשו ממנו לעצור את האישורים. השר ישי אמר שהוא מבין את עמדת התעשיינים, אך שינוי ההחלטה היא מעבר לתחום אחריותו ועל התעשיינים לגבש תמיכה רחבה בקרב השרים ומקבלי ההחלטות כדי להביא לשינוי.