ההצעה המהפכנית כוללת תמריצי תמיכה לטכנולוגיות דלות פליטה בנוסף להרחבת התמריצים לחשמל דל פליטות וסקטור ההתייעלות אנרגטית
בבריטניה החליטו: הגדרת מחירי בסיס לאנרגיות דלת פליטה
ממשלת בריטניה חושפת את הצעת חוק האנרגיה אותה תביא לאישור הפרלמנט בשבוע הבא. ההצעה, הנחשבת לרפורמיסטית ביותר מאז ההפרטה של שוק האנרגיה בממלכה, כוללת תמריצי תמיכה לטכנולוגיות דלות פליטה גם אחרי 2017, בנוסף להרחבת התמריצים לחשמל דל פליטות וסקטור ההתייעלות אנרגטית. אף על פי כן, הארגונים הירוקים בבריטניה עדיין אינם מרוצים כיוון שיעדי הפליטה לשנת 2030 אינם נכללים בהצעת החוק, אלא נדחים על מנת להיקבע בשנת 2016, למרות הדרישה של שוחרי הסביבה לקבוע כבר כעת יעדי תמיכה ארוכי טווח להתפתחות שוק האנרגיות המתחדשות.
אחת הרפורמות החשובות בהצעת החוק הוא הכללת מנגנונים הקובעים מחיר סף קבוע מראש ליצרני אנרגיה דלת פליטות – כולל אנרגיות מתחדשות ואנרגיה גרעינית. בנוסף יקום גוף ממשלתי שיפקח על יישום החוק וידאג לכך שיצרני החשמל דל הפליטות אכן מתוגמלים וגובים את ההכנסות מספקי החשמל. סולם המחירים יקבע על פי סוג הטכנולוגיה אולם בהצעת החוק לא מפורטת עלות מחיר הייצור מאנרגיות מתחדשות או עלות מרכיב הייצור. כמו כן לא מצויינים המחירים שבהם יצרני חשמל יוכלו למכור את מרכולתם ללא תמיכה, או ידרשו להחזיר חלק מהתמיכה בהתאמה – מרכיבים פיננסיים הקובעים את כדאיות ההשקעה בתעשייה ובפרוייקטים.
על פי הערכות, המחירים יקבעו במהלך 2013 (אמצע 2013, לקראת שנת התקציבים האנגלית) ותיכנס לתוקף לפרוייקטים שיחוברו לתשתית ב-2014. בנוסף, ישנן הערכות שאנרגיה גרעינית כן תזכה בסופו של דבר לתמיכה מכספי משלם המיסים הבריטי, זאת על אף הבטחה ראשונית של הממשלה שטכנולוגיות אלה לא תזכנה לסבסוד מכספי הציבור.
הצעת החוק מסיימת חודשים של ויכוחים פנים קואליציוניים בממשלת בריטניה בנוגע לתוכן הצעת החוק. באוצר הבריטי מחזיקה מפלגת השמרנים (שבראשה עומד דיוויד קמרון, ראש ממשלת בריטניה) התומכת בהרחבת שוק הגז הטבעי בעוד שבתיק האנרגיה ושינוי האקלים מחזיקים הליבראל דמוקרטים המעוניינים לקדם אנרגיות מתחדשות על פני טכנולוגיות פוסיליות. נראה שהמתווה הנוכחי הגיע כפשרה של שני הצדדים. בעוד הליבראל דמוקרטים ויתרו על קביעת יעד לשנת 2030, האוצר הרפה מהתנגדותו לסובסידיות המגיעות מכספי משלם המיסים.