בחישוב אומדן הנזקים נלקחו בחשבון אובדן ימי עבודה, ביטולי הזמנות, הפסד תוצר יומי ועוד
200 מליון ש"ח הפסדים לתעשייה במהלך מבצע עמוד ענן
200 מליון ש"ח, זהו סכום הנזקים שספגה התעשייה בדרום הארץ הנמצאת בקו העימות (עד 40 ק"מ מהגבול) בעקבות מבצע עמוד ענן. את הסכום הנקוב גיבשה מחלקת המחקר באגף הכלכלה של התאחדות התעשיינים. אומדן זה כולל הפסד תוצר יומי, לפי ערך עלות שכרם של העובדים שלא הגיעו לעבודה. זאת בתוספת מקדם פגיעה בפריון העובדים שהתייצבו לעבודה, שעבודתם הופסקה מספר רב של פעמים ביום בשל המצב.
החל מהיום השביעי למבצע, התווספו לאומדן הכלכלי ,חישוב הפגיעה המסוימת ברווחי חלק מהחברות (בעיקר מפעלי מזון) אשר דיווחו כי איבדו הזמנות קיימות או לחילופין ספגו ירידה במכירות. עם זאת, האומדן אינו כולל נזקים כספיים מפגיעות ישירות במפעלים, פגיעה ברווחיות (עד ליום השביעי למבצע) ונזקים עקיפים כגון פגיעה במוניטין מול לקוחות בחו"ל, אי עמידה בלוחות זמנים וכדומה. כמו כן, עולה מנתוני סניף דרום בהתאחדות התעשיינים, כי אחוז העובדים שהגיעו לעבודה במפעלים במהלך כל ימי המבצע, עומד על כ- 75% בממוצע.
נתונים נוספים על הפגיעה בתעשיית הדרום: 5 מפעלים ספגו פגיעה ישירה במהלך המבצע, 70 מפעלים הנמצאים במרחק של עד 7 ק"מ מהגבול היו סגורים מאז תחילת ימי הלחימה ב-15 בנובמבר. מפעלים חיוניים שכן המשיכו לפעול בטווח 0-7 ק"מ, כ- 430 מפעלים, סבלו מירידה משמעותית בתפוקות. כמו כן, עד יום א' ( 18.11) הוכרז במפעלים אלו על יצור בנוהל חירום- נוהל אשר מיושם כאשר מפעל מייצר רק כ- 50% מהתפוקה. במפעלים המעסיקים אחוז גבוה של נשים, בעיקר בענף האלקטרוניקה, אחוז ההתייצבות לעבודה היה נמוך במיוחד ונע בין 30%-40%.
אומדנים אלו מתבססים על דיווחים יומיים שהעביר סניף דרום של התאחדות התעשיינים לאורך כל ימי מבצע 'עמוד ענן', על היקף הפעילות של 500 המפעלים באזור הלחימה.