המדינה תדרוש ערבות של 10 מליון דולר לקידוח ימי
לאחר פעילות ממושכת של חברות האנרגיה בתחום חיפושי הגז והנפט ללא מתן ערבויות למדינה, פורסמו אמש המלצות מועצת הנפט בהקשר זה. הממונה על ענייני הנפט הציג לדיון במועצת הנפט הנחיות מעודכנות לקבלת ערבויות נזקים וקבע כי גובה ערבות הנזקים הנדרשת לקידוח ביבשה בעומק קידוח של עד 1000 מטר, תעודכן ל- 100 אלף דולר. מעל 1000 מטר, תעודכן גובה הערבות ל- 250 אלף דולר.
ערבות הנזקים הנדרשת לקידוח בים לכל עומק מים ולכל עומק קידוח תעמוד על 10 מיליון דולר. הערבות הנדרשת הינה ערבות בנקאית אשר תופקד באגף הנפט במינהל אוצרות טבע, לפני קבלת האישור לביצוע קידוח. לאחר שהקידוח יבוצע בהצלחה וללא גרימת נזקים, תוחזר הערבות לחברה. ההנחיות הפרטניות יפורסמו לשימוע הציבור. כמו כן, המליצה המועצה לאשר לשימוע את טיוטת הנחיות לערבויות נזקים.
נכון לעכשיו עדיין לא ברור מה הוביל את מועצת הנפט לגיבוש הסכומים הקונקרטיים. ככל הנראה, החישוב הוביל לתוצאה הנוכחית ביחס לעלות הקידוח בשטח. עם זאת, סכום של 10 מליון דולר עבור קידוחים ימיים נחשב לסכום נמוך יחסית. לשם ההשוואה: אסון אקולוגי שעלול להיגרם בעקבות קידוח ימי עלול לעלות לבעלי המאגרים סכומים שמגיעים למיליארדי דולרים. כך למשל, חברת בריטיש פטרוליום נמצאת עדיין בשלבי מיקוח מול ממשלת ארה"ב, האם לשלם 15 או 18 מיליארד דולר עבור האסון שנוצר במפרץ מקסיקו.
השאלה האמיתית היא מה המדינה צריכה להעמיד מבחינת אבטחת המתקנים בתקציב שלה והגדרת נהלי טיפול בפגיעה. אחרי עמוד ענן זה אפילו נראה ריאלי.