מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק: " אנו עובדים בימים אלו מול האוצר כדי שהמפעלים יקבלו הפיצויים המגיעים להם כדי שיוכלו להתקיים"
נזקי המלחמה לתעשייה: 120 מליון ש"ח
מתחילת מבצע 'עמוד ענן' ועד לאמש (ב'), אומדן היקף הנזקים לתעשייה בדרום הארץ, בטווח הלחימה (40 קילומטר) בשל ששת ימי הלחימה, עומד על כ- 120 מיליון שקל. כך עולה מניתוח של מחלקת המחקר באגף הכלכלה של התאחדות התעשיינים. כמו כן, עולה מנתוני סניף דרום בהתאחדות התעשיינים, כי ישנה ירידה בהתייצבות העובדים הבוקר לעבודה במפעלים.
שלושת הסיבות העיקריות לעלייה בהיעדרות העובדים מהעבודה במפעלים: עובדים שקיבלו צווי 8 וגויסו באופן מיידי למילואים. עובדי אדמיניסטרציה- לרוב מדובר בנשים שהן אימהות שנשארות בבית עם הילדים. בשל כך כל עבודת המנהלה, הכוללת חשבונות וניהול משרדי- נתקעת. בעיה בקיום משמרת לילה- העובדים חוששים להשאיר את משפחתם לבד בלילה ולכן מבקשים לעבוד רק משמרות בוקר.
נתונים פיננסיים אלו מתבססים על דיווח שהעביר סניף דרום של התאחדות התעשיינים, על היקף הפעילות של 500 המפעלים באזור הלחימה. חלק מהמפעלים השביתו את פעילותם כליל וחלקם פועלים במתכונת חלקית בלבד כתוצאה מאזעקות ומחסור בכוח אדם. נתונים אלו לא כוללים נזקים כספיים מפגיעות ישירות במפעלים, במידה ויתרחשו, ונזקים עקיפים כגון פגיעה במוניטין מול לקוחות בחו"ל, אי עמידה בלוחות זמנים וכדומה.
מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק: "הלחימה בדרום נמשכת מזה כמעט שבוע והפגיעה המצטברת בפעילות המפעלים הולכת ומתעצמת מיום ליום. התעשיינים ועובדי המפעלים עושים ככל שביכולתם להחזיק מעמד ולהמשיך לפעול, למרות המצב הקשה, אך רבים מהם, בעיקר באזור עוטף עזה, נאלצו לסגור את שעריהם. על כן אנו בהתאחדות התעשיינים, עובדים בימים אלו בצמוד עם משרד האוצר וההסתדרות, לאישור הפיצויים לתעשייה בדרום שנפגעה מהלחימה, על מנת שזו תוכל להמשיך ולהתקיים. התעשייה היא מנוע הקיטור של הדרום ויש לעשות ככל שניתן על מנת לשמור עליה ולפתח אותה".
הפעילות התעשייתית בכל אזור עוטף עזה, שכוללת כ- 70 מפעלים, הושבתה לחלוטין נוכח הלחימה בדרום, מלבד מפעלים שהוגדרו על ידי המדינה כ 'מפעלים חיוניים', כגון מפעלי מזון. בכ- 430 מפעלים בכל אזור הלחימה,ברדיוס של כ-40 קילומטר מעזה, הייצור נפגע קשות ומתנהל תחת אש לסירוגין.