מחקר חדש מאוניברסיטת ברקלי הצליח לייצר דיזל חדש ואיכותי העשוי מסוכר. תוך 5-10 שנים הוא צפוי להפוך מוצר נסחר
מחקר חדש המבוסס על המצאה של חיים וייצמן יהפוך סוכר לדיזל
מחקר חדש שיצא מאוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה מראה כי מדענים בפקולטה לכימיה הצליחו להפוך סוכר לדיזל. החוקרים התבססו על מחקר מוקדם של חיים וייצמן, נשיאה הראשון של מדינת ישראל, שהראה כיצד ניתן להפוך עמילן לחומר נפץ. בניסוי המדעי שערך וייצמן לפני כמאה שנה התגלתה דרך ייחודית להנפקת דיזל על ידי התססה בקטריאלית. כעת, לקחו החוקרים האמריקאיים את המחקר ההוא וביצעו בו שינויים בכדי להגיע לתוצאה הרצויה.
לטענת החוקרים, הדיזל שהתקבל במעבדות האוניברסיטה הינו חומר איכותי יותר מהאתנול המוכר (זה שעשוי לרוב מתירס וסויה) לצרכי תחבורה. כמו כן, הוסיפו החוקרים כי אם הכל ילך כשורה, עתיד הדיזל הנוכחי להפוך מסחרי כבר בעוד 5 עד 10 שנים. בנוסף לכך, מדגיש המחקר כי בניגוד לדלקים פוסיליים וביולוגיים אחרים, הדיזל החדש מכיל אחוזים נמוכים ביותר של גזי חממה, דבר המהווה הישג משמעותי בכל הקשור לדלקים עבור תחבורה.
במהלך המחקר פיתחו החוקרים שיטה להפריד אצטון ובוטאנול מתערבות התסיסה, ולהשאיר את רוב האת'נול במקומו, תוך יצירת קטליסט שהמיר את התמיסה בעלת הפרופורציות האידאליות לשרשת ארוכה של הידרוקארבונים
בהמשך מדווח כי איכויות הדיזל ודרך השריפה שלו, נראו מלהיבות. "נראה שיש לזה יכולת אמיתית להתחרות בדיזל המוכר לנו" אמר הארווי בלאנש, אחד מכותבי המאמר במגזין Nature "המוצר הזה יוכל להתאים לרכבים, הן בנסיעות חורף והן בנסיעות קיץ". על פי בלאנש, סוגי הסוכר מהם ניתן יהיה להפיק את הדיזל – רבים. בין השאר הוא מונה אפשרויות לסוכר המיוצר מתירס (גלוקוז), סוכר דקלים (סוכרוז) ועד לעמילן. כמו כן מדגישים החוקרים כי לא יצטרכו להשתמש אך ורק בחומרים אלו ויוכלו לערבב את הסוכרים עם חומרים דוגמת דשא, עצים וזבל חקלאי.