נובל אנרג'י סיימה לאטום את קידוח "לוויתן 2" בעלות של כ-47 מליון דולר. על פי דו"ח החברה לא נפלטו מזהמים אל מי הים
לאחר שנה וחצי של דליפה- נאטם לוויתן 2
לאחר שנה וחצי של דליפה, נסגרה באופן סופי באר הקידוח "לוויתן 2". נובל אנרג'י שמחזיקה ב-40% מהרשיון הייתה אמונה על פרויקט האיטום שעלה כ-47 מליון דולר. הדליפה הנוכחית התבררה כדליפת מי ים לקרקעית, דבר שלא סיכן את הסביבה הימית. עם זאת, האירוע הביא להתססת הגופים הירוקים שראו במקרה זה אות אזהרה למצב שבו הקידוח היה פולט מזהמים אל מי הים, אז היה עלול להיגרם אסון אקולוגי רחב היקף.
הנטישה הנוכחית הגיעה לאחר חודשים של עיכובים וזאת לאחר בדיקה ממושכת של משרד האנרגיה בעניין הדליפה. כאשר התקבלה ההחלטה, נאלצה השותפות לשאת בתוצאות הכלכליות של איטום הבאר על ידי הזרקת בטון לקרקעית הים. עם זאת, גורמים במשרד האנרגיה מספרים כי ההסתמכות על תקינות מצב המים באזור הדליפה הגיע מדו"חות של נובל אנרג'י עצמה ולא על ידי גורמים מוסמכים של המדינה. זאת בשל העובדה שלמדינה אין כיום את המשאבים הראויים לבדיקות מסוג זה.
רק אתמול דיווח השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, במסגרת כנס הים של החברה להגנת הטבע על כך שישראל מתקשה לעמוד ביעדים הסביבתיים בכל הקשור לאוצרות הים שלה – ביחס לקידוחי הגז והנפט. הוא הוסיף ואמר כי "כאן, בים התיכון המצומצם, יכול להיגרם נזק גדול מאד שכלכלת ישראל לא תוכל להתאושש ממנו – פגיעה אקולוגית, פגיעה במתקני התפלה, פגיעה בבסיסי צה”ל ותביעות בין לאומית שעלולות להגיע ממדינות שכנות, זאת בשל העובדה שמדינת ישראל היא האחראית לנושא. לצערי, משרד האוצר גורר רגליים בהקצאת תקציבים העשויים למנוע אסון בים, בעקבות תקלות בקידוחים ימיים".