בניגוד לחו"ד בטחונית: שני יעדים יבשתיים נבחרו על ידי משרד האנרגיה להקמת תשתיות קליטת הגז ביבשה, מתוכם ייבחר יעד אחד בו יוקם המתקן
נבחרו שני יעדים סופיים להקמת מתקני קליטת הגז ביבשה
נבחרו שני יעדים להקמת מתקני קליטת הגז הטבעי מהים: הראשון הוא מחצבת עין איילה הסמוכה לחוף דור והשני הוא מט"ש מרץ ליד קיבוץ עין החורש בעמק חפר. מתוך השניים עתיד להיבחר מקום אחד שיקבע בקרוב. שני היעדים נבחרו על ידי צוות אדריכלים בראשותו של גידי לרמן שמונה על ידי משרד האנרגיה. החלטה זו התקבלה לאחר בחינה של חמש חלופות שהגיש משרד האנרגיה שכללו בנוסף גם את חגית מזרח, דור צפון ומט”ש חדרה.
הקמת מתקני קליטת הגז הפכה ליעד מרכזי של הראל לוקר, מזכיר ראש הממשלה , שדרש לקדם בעדיפות עליונה את הקמת המתקן וזאת בשל העובדה כי חלו עיכובים רבים במתן אישורי הבנייה והסכמת התושבים המקומיים. כזכור, בתחילה אמור היה לקום המתקן בחוף הכרמל אך לאחר התנגדות תושבי האזור, נדחתה ההצעה. לאחר מכן נודע כי מבקר המדינה בוחן את הקמת המתקנים היבשתיים אך נכון לעכשיו עוד לא ניתנה החלטתו בנושא.
יצוין גם כי הקמתם של מתקני קליטת הגז ביבשה זכתה לביקורת רבה ואף להגשת בג"צ וזאת בשל טענת התושבים המקומיים שקבעה כי במסמך האופציות להקמת המתקנים לא נרשמה כאופציה – הקמת המתקנים בים. לטענת התושבים, אי הכללת הקמת המתקנים בים כאופציה – מהווה שיקוף ברור למצבו של הקול האזרחי בדיון אודות עתידם של אזורים שלמים שעלולים להיפגע במקרה של תקיפת המתקן.
רק אתמול הביע תא"ל (במיל') שי ברוש את השקפתו לגבי הקמת המתקנים על היבשה בכנס המכון למחקי ביטחון לאומי וטען כי מדובר בטעות חמורה שכן הקמה שכזו תעודד טרוריסטים לפגיעה כפולה- הן באזרחים והם במתקן הקריטי. "אם אני שם את המתקן בחוף – אני מעודד את האויב כי הוא יכול לפגוע גם באזרחים וגם במתקן. שילוב של פגיעה כפולה" אמר ברוש "אם טיל בליסטי מגיע ומנסה לפגוע במתקן ימי- אני חייב להתמודד רק עם הטילים שהולכים לפגוע במתקן, מה שלא נכון לגבי המיקום ביבשה. אני חושב שצריכה לקום ועדה דחופה – שתדון בהיבט הביטחוני. שתרכז את כל התחומים ותיתן כיוון לנושא הזה".