הטכנולוגיה של החברה הישראלית תנצל את גלי ים כדי לייצר חשמל בהיקף של 50MW
SDE חתמה על הסכם להקמת תחנות כוח מאנרגיית גלי הים באקוודור
מתקן להפקת אנרגיה מגלי ים – צילום: SDE
SDE, חברה ישראלית בעלת טכנולוגיה מוגנת בפטנט לייצור אנרגיה מגלי ים, חתמה על הסכם יזמות משותפת עם החברה האמריקאית גרין אנרג'י אינטרניישן (GEI). הטכנולוגיה של החברה הישראלית מנצלת את גלי ים כדי לייצר לחץ הידראולי, ההופך לחשמל. המערכת מנצלת את מהירות הגל, גובהו, עומקו, עלייתו וירידתו וכן את הזרמים הזורמים מתחת לגל המתקרב על מנת לייצר אנרגיה. החברה הקימה מתקן ניסוי שייצר 60 וואט חשמלי במשך שנה וכך הוכיחה בנקאביליות.
הסכם היזמות נועד לצורך פיתוח תחנת כח המפיקה חשמל מגלי ים בגודל של 50MW, לאורך חופי מדינת אקוודר, בדרום אמריקה. החברה המשותפת שתוקם ע"י SDE ו- GEI, ושתיקרא "SDE Ecuador", תקים תחנות כח נוספות קטנות יותר, בקבוצת איי גלפאגוס. ביום 14.04.2011 קבעה אקוודור את תוכנית התעריפים על פיה תשלם על חשמל המופק מאנרגיה מתחדשת, ועל פיו תחויב בגין החשמל אשר יופק מתחנות הכח שיוקמו. ממשלת אקוודור הציעה לממן 60% מעלות הקמת תחנת הכח. רשות החשמל המקומית של אקוודור ("CONELEC"), תשלם ל- SDE Ecuador, סכום קבוע של 0.4477$ לכל Kwh, אשר יופק בכל אחת מתחנות הכח שיוקמו באקוודור, על פי חוזה ל 15 שנה.
בנוסף, בנק ההשקעות Reliance Partners האמריקאי, המלווה פיננסית את SDE Ecuador. תחנות הכח אשר יוקמו, יתוכננו וייבנו על ידי חברת SDE הישראלית, יהיו בבעלות החברה האקוודורוית ויופעלו על ידה. החברה הישראלית נבחרה ע"י צוות מדענים בינלאומיים כחברה בעלת הטכנולוגיה מספר אחת בעולם בתחום הפקת חשמל מגלי ים וכן כאחת ממאה החברות בעלות טכנולוגיית האנרגיה הנקייה ביותר. עד היום הקימה החברה 11 מודלים של תחנות כח המפיקות חשמל מגלי ים. SDE מקימה היום במפעל בת"א את המודל ה- 12, עבור שותפיה בסין. זהו המודל השני אשר נבנה עבור הסינים.
מנכ"ל SDE, שמואל עובדיה, אמר: "SDE ממשיכה להתפתח ברחבי העולם ומרוצה משיתוף הפעולה עם GEI. אנחנו פועלים להביא את הטכנולוגיה שלנו להפקת חשמל מגלי ים לאקוודור ומאוד מעריכים את הנכונות של ממשלת אקוודור וכן את העניין הרב שגילו בטכנולוגיה שלנו. אקוודור הופכת במהירות למובילה בתחום האנרגיה המתחדשת ואף מתחייבת לפעול להפקת אנרגיה בצורה מתחדשת ונקייה, באופן חסר תקדים למדינה בגודלה. כיום אקוודור מפיקה אנרגיה בעיקר מתחנות כח הידרו אלקטריות החשופות לסיכונים מבצורת וכן מתחנות המפיקות אנרגיה משריפה מזהמת של נפט. תחנות הכח של SDE, נבדקו ונמצאו כבעלות היכולת הטכנולוגית מספר אחת בעולם על פי אתר PesWiki. תחנות הכח שלנו פועלות על פי הטכנולוגיה הזולה והיעילה ביותר שניתן למצוא בשוק האנרגיה המתחדשת. בשל מחירי הנפט הגבוהים והעלייה בעלות הייצור של החשמל, ייצור חשמל מגלי ים התפתח להיות חלופה תחרותית ולעיתים קרובות אף מועדפת לייצור אנרגיה."