לוחמת הסייבר האיראנית הצליחה להשבית כ-30 אלף מחשבים בחברות האנרגיה של קטאר וסעודיה. ע"פ גורמים בארה"ב זו הפגיעה הקשה ביותר שאירעה עד כה מול גוף פרטי
מתקפת סייבר איראנית נגד חברות הנפט והגז של סעודיה וקטאר
מלחמת הסייבר מכה שנית: על פי דיווחים בסוכנויות הידיעות נראה כי לוחמת הסייבר האיראנית לא מבקשת לפגוע אך ורק בארה"ב כי אם גם בשכנותיה שלה- סעודיה וקטאר. על פי הדיווח, נציגים בממשל האמריקאי סבורים כי המתקפה על חברת הגז הרשמית של קטאר וחברת הנפט הלאומית של סעודיה התבצעה על ידי לוחמי סייבר איראניים.
לאון פאנטה, שר ההגנה האמריקאי, הבהיר כי הפגיעה האיראנית בכ-30 אלף מחשבים סעודים מחקה אלפי תיקים קריטיים. בהמשך אמרי כי ככל הנראה מדובר בנזק הכלכלי הגדול ביותר שנוצר אי פעם לגוף פרטי. על אף ההישגים הלא מובטלים של האיראנים על הגורמים בסעודיה וקטאר, נראה שדווקא אלו לא היו מתוחכמות במיוחד מבחינה טכנולוגית. עם זאת, הלוחמה האלקטרונית מול ארה"ב הצליחה להרשים גם גורמי צבא בוושינגטון.
על פי ג'יימס לואיס, חוקר סייבר שעבד עבור מספר מממשלות ארה"ב, הוירוס שהושתל במחשבי חברות הגז והנפט בשם "שמון" הצליח להפיל עשרות אלפי מחשבים ולהטיל נזק כבד למדי על הגורמים המתחרים באיראן בכל תחום ייצוא הנפט למערב. "לגורמים אמריקאים יש יותר מחשד לכך שמי שעומד מאחורי המתקפות האחרונות על מתקנים ובנקים בארה"ב הם גורמים איראניים. בכלליות, איראן כבר הורשעה בעניין הזה".
גורמים בסעודיה טענו כי שבועיים לאחר ההתקפה המסיבית על מחשבי החברה, שוחזרה הרשת הפנימית של החברה וכי תפוקת הנפט שלה לא נפגעה. יצויין כי חברת הגז הקטארית "RasGas" היא מעין יוזמה משותפת של ענקית האנרגיה האמריקאית "אקסון" ותאגיד האנרגיה הקטארי "קטאר פטרוליום".
באשר לטענה כאילו התקפות אלו נעשו על ידי גורמים חתרניים באיראן ולא על ידי גורמים רשמיים בממשל עצמו, אמר לואיס כי הדבר אינו סביר וכי שימוש כה משמעותי ברשת לטובת ייצור וירוס מסוג זה דורש רוחב פס גדול במיוחד שהמדינה לא יכולה להתעלם מקיומו. "אנחנו רגילים לרוסיה ולסין אבל איראן היא עניין חדש" אמר לואיס על המתקפות האחרונות של גורמים איראניים בארה"ב "רוב הגורמים לא תיארו לעצמם שהם יצלחו לפתח לוחמת סייבר במהירות כזו".