יצרנית הפאנלים הסינית סאנטק הכריזה אתמול על האסטרטגיה שלה לשיפור הפעילות ולחיזוק הנהגתה בתעשייה העולמית. סאנטק חוותה בחודשים האחרונים טלטלות רבות, החל מצניחה של 45% במחירי הפאנלים בעולם, ההסתבכות של קרן GSF והחשש לאובדן של קרוב לחצי מיליארד יורו, פרישתו מתפקיד המנכ"ל של דר. שי, מייסד סאנטק והחשש להסרה מהבורסה האמריקאית
סאנטק מציגה תכנית אסטרטגית חדשה לפעילותה בשוק הסולארי
יצרנית הפאנלים הסינית הגדולה בעולם – סאנטק, הכריזה אתמול על האסטרטגיה שלה לשיפור הפעילות ולחיזוק הנהגתה בתעשייה העולמית. סאנטק חוותה בחודשים האחרונים טלטלות רבות, החל מצניחה של 45% במחירי הפאנלים בעולם, ההסתבכות של קרן GSF והחשש לאובדן של קרוב לחצי מיליארד יורו, פרישתו מתפקיד המנכ"ל של דר. שי, מייסד סאנטק והחשש להסרה מרשימת המסחר בבורסה האמריקאית בניו יורק.
בהודעת החברה אמר דיוויד קינג, מנכ"ל סאנטק, כי "החלת מדיניות מגן על תוצרת מקומית והטלת מכסי ייבוא כמו גם חוסר האיזון בין הביקוש להיצע בשוק הובילו להגברת התחרות ולירידה ברווחיות ליצרנים סולאריים ברחבי העולם. באווירה כזו, עלינו להתמקד במה שאנו עושים הכי טוב ולנקוט בפעולות נחרצות לביסוס מעמדנו כמובילי השוק. על ידי המשך ההשקעה בטכנולוגיה של סאנטק ובשירות הלקוחות, ניהול כושר ייצור מאוזן, הובלה של הורדת עלויות, ייעול במבנה התפעולי שלנו ובשיפור מצבנו הכספי, אנו שואפים לחזור למודל עיסקי רווחי ובר קיימא." מנכ"ל סאנטק הוסיף כי "בסאנטק בנינו מוניטין בלתי מעורער המבוסס על יכולתנו לפרוס 7GW של מוצרים סולאריים ביותר מ-80 מדינות. עם אסטרטגיה זו, אני סמוך ובטוח שאנו יכולים לחזור לתזרים מזומנים חיובי בשנת 2013 ולהציב את סאנטק בדרך להמשך ההצלחה בשוק הסולארי"
חמשת רכיבי האסטרטגיה של סאנטק
1.השקעה בקשרי לקוחות ורווחיות בר קיימא. סאנטק תמשיך להוביל בפיתוח טכנולוגיות חדשות ותתמקד באספקת מוצרים ושירות יוצאי דופן לשותפים בתעשייה הסולארית שבוחנים את עלויות חשמל כמכלול על פני מחיר ההתקנה לוואט.
2.כושר ייצור מאוזן. בכדי להגדיל את יעילות הייצור ולהפחית את עלות הייצור, סאנטק צמצמה באופן זמני את נפח היצור של תאים פוטו וולטאים ל- 1.8GW לשנה ותשמור על ייצור של 1.6 GW לוואפרים ו 2.4 GW למודולים. כדי להתמודד עם סביבה עסקית של מכסי מגן ומגבלות יבוא במסחר הבינלאומי תמנף סאנטק את שרשרת האספקה הגלובלית שלה כדי לענות על צרכי לקוחותיה בכל מקום בעולם.
3.קיצוץ בעלויות הייצור. סאנטק תמשיך לבחון את עלות התשומות, לאמוד ביצועים כנגד הסטנדרטים הגבוהים ביותר, ולשמור על מבנה עלויות תחרותי במיוחד, מבלי להתפשר על איכות וביצועים. עד סוף שנת 2012, סאנטק מתכוונת להגיע לעלות של 55 סנט לוואט עבור מודול שאינו סיליקוני, ירידה של 30% מסוף שנת 2011.
4.ייעול המבנה התפעולי. החברה תמשיך להתייעל, למנוע כפילויות ולשפר את המשמעת הארגונית בתהליכים תפעוליים. סאנטק כבר נמצאת במסלול להשגת הפחתה של 20% בהוצאות תפעוליות שנתיות (לא כולל הוצאות חד פעמיות) בשנת 2012, בהשוואה לשנת 2011. החברה תמשיך ביוזמות להפחתת עלויות בשנת 2013 ובהתאמת המבנה התפעולי לתנאי השוק.
5.שיפור המצב הפיננסי. סאנטק מחויבת לדחיית מועד הפירעון של אשראי והמשך הפחתת חוב והוצאות ריבית. לשם כך, שכרה סאנטק את שירותי בנק UBS כדי להעריך את מגוון החלופות הקיימות לאגרות חוב שמיועדות לפירעון במרץ 2013.