במדד הקיימות של הדאו ג'ונס זכתה חברת הרכב הגרמנית בראש המצעד. לצידה מככבות גם ענקית המזון "יונילוור" ו"סימנס"
מדד מיוחד של הדאו ג'ונס האמריקאי: BMW וסימנס הן החברות הירוקות ביותר
יצרנית המכוניות BMW וחברת "סימנס" הן שתיים מהחברות המשמעותיות ביותר בשמירה על תחום הקיימות בעולם. את הנתון הזה קובע סקר חדש המתקיים על ידי מדד מיוחד של הדאו ג'ונס האמריקאי שבחן כ-2,500 חברות מתחומים שונים (מתיירות ועד מוצרי מזון) ושיכלל את הנתונים שבחנו בין השאר קטגוריות בתחום הפליטות והזיהום, שימת דגש על רשתות אספקה ועוד. חברות נוספות שהציגו נתונים מרשימים כוללות גם את תאגיד המזון "יוניליוור" וחברת האנרגיה הספרדית Iberdrola.
חברת ההשקעות השוויצירית SAM שערכה את הסקר, מפרסמת את תוצאותיו על בסיס שנתי. לפני היציאה לדרך, מזמינה החברה כ-2,500 גופי מסחר מרכזיים להשתתף בסקר ולשלוח נתונים אודות מצב הקיימות שלהן. "כמות המשתתפים שנענו להצעה גדל השנה ב-8.4%. אנו רואים בזה התקדמות משמחת" אמר גווידו גיס, יו"ר החברה השוויצרית.
בין החברות שהצטרפו השנה למבחן הקיימות ניתן למנות את "מייקרוסופט" ו"טארגט". עם זאת, חברות דוגמת IBM ביטלה את השתתפותן בתחרות לצד גופים גדולים אחרים.
חברת "יוניליוור" שנחשבת לאחד מתאגידי המזון הגדולים בעולם התגאתה בתוצאות המדגם ושלחה תגובה רשמית מטעמה. "זוהי עדות נהדרת לאמביציה הגדולה שלנו להכפיל את הפעילות שלנו תוך כדי צמצום בהשפעה שלילית על מצבו של העולם ועדיין, יש לא מעט מקום לשיפור גם אצלנו. אנחנו לא ננוח על זרי הדפנה עד שנגיע ליעדים שהצבנו לעצמנו".
במקביל לפרסום דו"ח הקיימות, התפרסמו שמות החברות הגדולות בעולם שתומכות בחשיפתם של נתוני פליטות המזהמים מעצם פעילותם העסקית. משתפי הפעולה הגדולים והמשמעותיים ביותר הן חברת התרופות הגרמנית BAYER וענקית המזון השוויצרית "נסטלה". גם ברשימה זו, בלטו חברות גרמניות נוספות דוגמת BMW ו-BASF. ככלל, גרמניה בולטת למדי ברשימה זו כמו ברשימה הקודמת עם נתונים מרשימים לצד מדינות נוספות באירופה הכוללות גם את פינלנד, ספרד והולנד. מדינות שזכו לנתונים קצת פחות מרשימים כוללות את צרפת, יפן ובריטניה.