נס הפסגה של התעשייה הסולארית הפוטו וולטאית העולמית בתערוכת PVsec השבוע ייצר דרמה לא צפויה
"התעשייה הסולארית צריכה לרקוד עם השטן של האנרגיה הפוסילית"
משתתפי הכנס – צילום: אתר EU PVSEC
כנס הפסגה של התעשייה הסולארית הפוטו וולטאית העולמית בתערוכת PVsec השבוע ייצר דרמה לא צפויה. הכנס התחיל בדרישה של פאבריס דידיאה, מנכ"ל חברת סנט גוביין סולאר מהנוכחים בקהל ליצור תחרותיות ואמינות "על מנת למנוע ייאוש בתעשייה". דידיאה קבע שהחוסר בהשקעות בתעשייה הפוטו וולטאית השנה מדגישה את הצורך של חברות "להתמודד עם המציאות" כדבריו, ולהציע מפת דרכים ברורה וריאליסטית אותה ניתן יהיה להציג בפני משקיעים הדורשים לדעת כיצד ומתי יזכו להחזר על השקעתם.
לקריאה זו הגיב ביורן אמדה, מנהל תקשורת מחברת סאנטק בקביעה כי "שיתוף פעולה בין חברות אנרגיה סולארית לחברות גז יכול להצעיד את תעשיית ה-PV לתחרותיות אמיתית עם תעשיית האנרגיה הפוסילית – היעד המקורי של התעשייה מאז תחילתה." אמדה טען כי המחסור בפתרונות אגירת אנרגיה אמינים הוא הגורם המעכב משקיעים. לכן, על התעשייה הסולארית לשנות את דרך חשיבתה ולבנות מערכות יחסים חדשות עם גורמים שונים בתעשיית האנרגיה הפוסילית. אמדה הדגיש שהתעשייה הסולארית צריכה "לרקוד עם השטן, ותעשיית הגז היא האפשרות הפחות גרועה". אמדה ציין שחברות נפט וגז טבעי כמו טוטאל הצרפתית המחזיקה מניות בחברת סאנפאוור האמריקאית וכן בריטיש פטרוליום וחברת הדלק "של" כבר נכנסו לתעשייה הסולארית ופעילות בה. עם זאת, אמדה הסכים לקביעה שיש להצליח להבהיר את אמינות הטכנולוגיה הפוטוולטאית למשקיעים וקובעי מדיניות כדי להבטיח תוחלת חיים ארוכה לתעשייה הצעירה.
את דבריו של אמדה תקף נציג מחברת סולארוורלד המנהלת את המאבק נגד הצפת השוק האמריקאי על ידי היצרניות הסיניות וכן את הדרישה לחקירת מחירי המוצרים של יצרניות סיניות באירופה, אשר טען ש"הפתרון הברור ביותר למשבר בתעשייה האירופאית הוא הוצאת היצרניות הסיניות". לכך הגיב אמדה בתהיה "כיצד חברה אחת יכולה לזרוע כזה תוהו ובוהו בתעשייה בלי להסמיק מבושה?" הוא הוסיף שקוצר הראיה של סולארוורלד פוגעת באמינות התעשייה הן בעיני הציבור והן בעיני קובעי המדיניות.
ריינר הינריכס-ראלווז, נשיא חברת ארק (EREC) סיכם את הדיון בכך שממשלות אירופאיות "מגבילות את מהירות התפתחות התעשייה" והתעשייה זקוקה לכל קמצוץ של אמינות לשכנע קובעי מדיניות שהתעשייה הפוטו וולטאית היא נכס ולא נטל על הכלכלה האירופאית הסובלת ממיתון חריף.