תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
גרעין של תקווה: איראן מבקשת לעבור לאנרגיות מתחדשות
איתי שטרן 19 בספטמבר 2012 12:13 תגובה אחת

הממשל באיראן מבקש להשקיע כ-620 מליון דולר באנרגיות מתחדשות. הסנקציות הכלכליות מן המערב ינסו למנוע זאת ממנו

Print Friendly, PDF & Email
גרעין של תקווה: איראן מבקשת לעבור לאנרגיות מתחדשות

גרעין של תקווה: איראן מבקשת לעבור לאנרגיות מתחדשות

לא רק אנרגיה גרעינית: איראן מבקשת להיכנס לרשימת המדינות המתפתחות בכל הקשור לשימוש באנרגיות מתחדשות. מדיווחים ברשת עולה כי כבר בעתיד הקרוב עתידה המדינה להיכנס להשקעות נרחבות באנרגיית רוח ובאנרגיה סולארית. למעשה, היעד הרשמי של המדינה עומד על 5,000 מגה וואט בשימוש מאנרגיה סולארית עד שנת 2015. בכדי לתרום להפיכת התוכנית לישימה, הקצה מחמוד אחמידינג'אד תקציב של 620 מיליון דולר לטובת התוכנית.

על פי מחקרים שנערכו לאחרונה ופורסמו במגזינים מקצועיים בתחום, עולה כי לאיראן יש הפוטנציאל להפקת 20 אלף מגה וואט מאנרגיית רוח. עם זאת, קצב הפקת אנרגיית הרוח בפועל עומד כעת על הספקים מינוריים שרק הולכים ומצטמצמים. הבעיה העיקרית נובעת מהאיסור החמור בסחר עם איראן שנאכף כיום בעיקר על ידי ארה"ב ואירופה.

למרות ההתנגדות של סחר כלשהו עם איראן נראה שיש פירצות בגדר האמברגו. חברת AG הגרמנית תמכור 12 טורבינות רוח לאיראנים כאשר על פי ההסכם, לאיראנים תינתן הרשות לעשות שימוש בטכנולוגיה הגרמנית ובכך להגדיל את אספקת האנרגיה המתחדשת למדינה. פרויקט נוסף שיבחן הוא היתכנות של שימוש בפסולת לטובת הפקת אנרגיה נקייה.

למרות כל הרצון הטוב, נראה כי התוכנית להפיכתה של איראן לצרכנית אנרגיה נקייה ייקח עוד זמן לא מבוטל שכן הסנקציות הכלכליות מקשות על יצירת עסקים עם המדינה. לאחרונה דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל" כי בעוד שהאיחוד האירופאי מוכן לסחר באנרגיות מתחדשות עם איראן הרי שארה"ב הטילה וטו על העניין וקבעה כי בכדי ליצור סחר שכזה ייאלצו הצדדים לקבל אישור מיוחד.

Print Friendly, PDF & Email
איראן אמברגו אנרגיה גרעינית אנרגיה ירוקה אנרגיית רוח סנקציות כלכליות

איתי שטרן |להציג את כל הפוסטים של איתי שטרן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. המגיב הגב 19 בספטמבר 2012 בשעה 13:17

    מעניין אם הם יגיעו ליעד שלהם לפני ישראל. יש לי תחושה מוזרה שלמרות הסנקציות הכלכליות, יש להם סיכוי לא רע לייצר יותר חשמל מאנרגיות מתחדשות מאשר מדינת ישראל בשנת 2015. מעניין אם גם שם יש המתנה ארוכה ברשות החשמל האיראנית?

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס