הממשל באיראן מבקש להשקיע כ-620 מליון דולר באנרגיות מתחדשות. הסנקציות הכלכליות מן המערב ינסו למנוע זאת ממנו
גרעין של תקווה: איראן מבקשת לעבור לאנרגיות מתחדשות
לא רק אנרגיה גרעינית: איראן מבקשת להיכנס לרשימת המדינות המתפתחות בכל הקשור לשימוש באנרגיות מתחדשות. מדיווחים ברשת עולה כי כבר בעתיד הקרוב עתידה המדינה להיכנס להשקעות נרחבות באנרגיית רוח ובאנרגיה סולארית. למעשה, היעד הרשמי של המדינה עומד על 5,000 מגה וואט בשימוש מאנרגיה סולארית עד שנת 2015. בכדי לתרום להפיכת התוכנית לישימה, הקצה מחמוד אחמידינג'אד תקציב של 620 מיליון דולר לטובת התוכנית.
על פי מחקרים שנערכו לאחרונה ופורסמו במגזינים מקצועיים בתחום, עולה כי לאיראן יש הפוטנציאל להפקת 20 אלף מגה וואט מאנרגיית רוח. עם זאת, קצב הפקת אנרגיית הרוח בפועל עומד כעת על הספקים מינוריים שרק הולכים ומצטמצמים. הבעיה העיקרית נובעת מהאיסור החמור בסחר עם איראן שנאכף כיום בעיקר על ידי ארה"ב ואירופה.
למרות ההתנגדות של סחר כלשהו עם איראן נראה שיש פירצות בגדר האמברגו. חברת AG הגרמנית תמכור 12 טורבינות רוח לאיראנים כאשר על פי ההסכם, לאיראנים תינתן הרשות לעשות שימוש בטכנולוגיה הגרמנית ובכך להגדיל את אספקת האנרגיה המתחדשת למדינה. פרויקט נוסף שיבחן הוא היתכנות של שימוש בפסולת לטובת הפקת אנרגיה נקייה.
למרות כל הרצון הטוב, נראה כי התוכנית להפיכתה של איראן לצרכנית אנרגיה נקייה ייקח עוד זמן לא מבוטל שכן הסנקציות הכלכליות מקשות על יצירת עסקים עם המדינה. לאחרונה דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל" כי בעוד שהאיחוד האירופאי מוכן לסחר באנרגיות מתחדשות עם איראן הרי שארה"ב הטילה וטו על העניין וקבעה כי בכדי ליצור סחר שכזה ייאלצו הצדדים לקבל אישור מיוחד.
מעניין אם הם יגיעו ליעד שלהם לפני ישראל. יש לי תחושה מוזרה שלמרות הסנקציות הכלכליות, יש להם סיכוי לא רע לייצר יותר חשמל מאנרגיות מתחדשות מאשר מדינת ישראל בשנת 2015. מעניין אם גם שם יש המתנה ארוכה ברשות החשמל האיראנית?