שלמה ולד, המדען הראשי של משרד האנרגיה קבע כי עד אמצע המצאה תיאלץ ישראל לעבור לשימוש באנרגיה גרעינית והוסיף כי אנרגיות מתחדשות לא יוכלו לספק יותר מ-30% מצרכי המשק
המדען הראשי במשרד האנרגיה "עד אמצע המאה נפיק אנרגיה גרעינית"
ד"ר שלמה ולד- המדען הראשי של משרד האנרגיה נאם היום בכנס שנערך בחסות המשרד ובו הבהיר את השינויים שיעבור משק האנרגיה בעתיד הקרוב והרחוק. בין שלל השינויים והדגשים, הבהיר ולד כי הגז הטבעי אמנם יספיק למשק במשך שנים ארוכות אך בלתי נמנע יהיה לעבור לשימוש באנרגיה גרעינית בעוד פחות מ-40 שנה. "מאמצע המאה לא יהיה מנוס משימוש באנרגיה גרעינית" הבהיר ולד והוסיף כי "אנרגיות מתחדשות לא יוכלו לתת יותר מ-30% אספקה בעוד שלושים שנה. צריך להתארגן על פתרונות לאנרגיה גרעינית כבר מעכשיו".
בפתח דבריו סיפר ולד כי תקציב משרד האנרגיה כולו עומד על 100 מליון ש"ח וכי במסגרת התקציב מנסה המדען הראשי "לעזור למשרד להבין במה כדאי להשקיע- באיזה טכנולוגיות וכו'. אנחנו גילינו למשל שרוב ההכנסות של נורבגיה מתחום הגז הטבעי הם לא מהגז עצמו אלא מהתחומים הנלווים והחלטנו שאין סיבה שלא נהנה מזה גם כן. השירותים הנלויים הוא מנוף כלכלי אדיר לממשלת נורבגיה. אנחנו מקווים שהגז הטבעי יוכל להחזיק את המשק הישראלי לחמישים – שישים שנה".
בהמשך סיפר ולד כי בימים אלו הם המשרד תומך בחמישה פרויקטים מערכתיים שמופעלים על ידי מנהלת שכוללת את כל בעלי העניין באותו התחום. באשר לתוכנית אב למשק האנרגיה סיפר ולד כי במשרד האנרגיה ממשיכים לחפש מודלים ומתודולגיה בכדי לבחון דרכי פעולה אפשריות לכיוון העתיד. הדגשים יושמו על אמינות אספקה בחירום ובשגרה ואמינות אספקה של מקורות האנרגיה הראשוניים.
בנושא הסמארט גריד הבהיר ולד כי הם רואים תמונה עתידנית שבמסגרתה "צריכים לחשוב על מפת דרכים מקורית. כל נקודה ברשת תוכל להיות גם ספק וגם לקוח והרשת תתנהל כמעט מעצמה. המנהלת תלווה את התחום הזה בעתיד במשך הרבה שנים". בהמשך דיבר ולד גם על העיר החכמה והבהיר כי כיום כבר ברור ש"זולל המשאבים העיקרי בכל מדינות העולם הוא המרחב האורבני. זהו הצרכן הגדול ביותר של המשאבים. בנינו מנהלת שבראשה עומד אדי בית הזבדי שבמסגרת העבודה שלה ינסו לפתור את בעיות המרחב האורבני בצורה הוליסטית".