ככל שהרבעון השלישי של 2012 מתקרב לסיומו מתחילה להתבהר תמונת טבלת דירוג היצרניות הסולאריות
היצרניות הסולאריות נאבקות על מקומן בטבלת עשרת הגדולות
ככל שהרבעון השלישי של 2012 מתקרב לסיומו – וספקי המודולים הסולאריים בעיצומם של דיווחים רבעוניים המנסים להציע צפי ליתרת משלוחי 2012, מתחילה להתבהר תמונת טבלת דירוג היצרניות הסולאריות. ללא ספק, מפת יצרניות המודולים הגלובאלית השתנתה כמעט ללא היכר ברבעונים האחרונים, כשהרווחים הגולמיים עומדים על אחוזים בודדים במקרה הטוב. בהתבסס על דיווחי חברות והערכות של NPD סולארבז, מגזין פי. וי טק דירג רשימה של חברות שלדעת המגזין וכותביו תהינה החברות בעלות היקף האספקה הגדול ביותר בסוף השנה.
למועדון עשר הגדולות נכנסת שחקנית חדשה – JA סולאר הסינית, המחליפה את קיוסרה במקום העשירי בטבלה. כניסה זו היא בעצם השינוי הרציני היחידי בדירוג של השנה שעברה. אך זהו שינוי שכדאי לשים אליו לב כיוון שהוא מעיד על שינוי במיצוב של החברה שהפכה מיצרנית של תאים סולארים לספקית של מודולים סולאריים ונמנעה מהכיווץ הבלתי נמנע המתקיים בשוק השחקנים הבינוניים בתעשיית ה-PV הצפופה מידי גם כך.
אולם ינגלי סולאר, שלאחרונה עשתה כותרות בישראל, תהיה זו שכנראה תגרוף את רוב תשומת הלב בסוף השנה, כשלראשונה בתולדותיה תעקוף את סאנטק כיצרנית שסיפקה את היקף המודולים הגדולה ביותר ב-2012, מעמד שהיה עד היום נחלתן הבלעדית של סאנטק ופירסט סולאר. ההערכות הן שינגלי עשויה לאתגר גם את שיא העולם במשלוחים לשנה קלאנדרית ולהיות החברה השניה שתחצה את רף 2 הגיגה. ראשונה הייתה סאנטק שסיפקה בשנת 2011 2,096 מגה וואט וכנראה תדורג במקום השני.
טרינה, פירסט סולאר וקנדיאן סולאר יתברגו בשלושת המקומות הבאים בהתאמה. היקף האספקה אותה שינעו השלוש כה דומה, שגם הפרש של 50 מגה וואט עשוי להטות את הכף. סרפ סולאר עשויה להיות היצרנית היפאנית היחידה להיכנס לדירוג. דרישה גדולה מבית (כתוצאה מהתמריצים החדשים של ממשלת יפן) כנראה תבטיח לשארפ את המקום השישי ותפצה על הירידות בתפוקות של החברה במתקני ייצור מודולים מחוץ ליפן. סאנפאוור, ג'ינקו סולאר והאנווה סולאר מתחרות על המקום ה-7.
המגמה הברורה מראה שליטה של חברות סיניות במדרג, כששבע מהחברות המדורגות הן יצרניות סיניות, ושלוש האחרות מתאפיינות בנוכחות יצור דומיננטית בדרום מזרח אסיה ויפאן. על פי ההערכות סך השינוע של 10 החברות המדורגות יהווה כ-50% מסך השינוע העולמי בתעשייה בשנת 2012, עליה של 4% משנת 2011. עליית נתח השוק של עשר החברות המוביליות הוא רק תוצר אחד מהטלטלות אותן חווה התעשייה בשנה האחרונה וצפויה להימשך בשנה הקרובה.
לצערנו הטבלה מספרת על המצב העגום של השוק העולמי, ייצור המוני ללא רווחיות אשר פגע אנושות באיזון הטבעי וההגיוני של שוק תקין. החברות המערביות קורסות, החברות מהמזרח מוכרות בכמויות אך גם הן מראות כבר שנים רק הפסדים וכנראה שכשיפסיקו לקבל סיבסוד מהממשלות שלהן יצנחו אף יותר מהר מהחברות המערביות, די להסתכל בנתוני המדווחים לבורסות בעולם כדי להבין שהתפתחה בועה ענקית.
בסוף הכל יחזור בבומרנג ללקוחות שקנו ולא יקבלו מענה לכסף.
ד"א בעמוד זה מפורסמת כתבה על בעיית איכות שנמצאה אצל חברות רבות. מעניין שחלק גדול מהחברות מוזכרות בשי הכתבות, נקודה למחשבה?
שנה טובה עם הרבה שמש