חברת "בטר פלייס" רשמה הפסדים של 65 מליון דולר ברבעון האחרון. במקביל, נרשמו הכנסות של 2.3 מיליון דולר ממכירתן של 500 מכוניות "רנו פלואנס"
בטר פלייס הפסידה למעלה מחצי מיליארד ש"ח השנה
חברת "בטר פלייס" יצאה באחרונה בקמפיין פרסומי רחב היקף אודות יכולותיה של המכונית החשמלית שברשותה. אלא שנראה כי לפחות בשלב זה המיזם האנרגטי החדשני של שי אגסי עדיין מתקשה להתרומם כלכלית. על פי דו"חות "החברה לישראל" חברת האם של "בטר פלייס", ההפסד הנקי של החברה עומד מתחילת השנה (שני הרבעונים הראשונים לשנת 2012) על 132 מליון דולר שהם כ-528 מליון ש"ח, זאת לעומת הפסדים של 74 מליון דולר באותה התקופה בשנה שעברה.
תוצאות הרבעון האחרון של החברה מראות הפסדים של 65 מליון דולר לעומת הפסד של 20 באותו הרבעון אשתקד. על פי 'החברה לישראל' מדובר בהשקעות והפסדים תפעוליים שיחזירו את עצמם בהמשך הדרך, בעיקר בשל עלויות הקמה גבוהות של תחנות הטעינה והחלפת הסוללה החשמלית שהקימה החברה ב-40 נקודות בישראל שאמורות לאפשר נסיעה רצופה מצפון הארץ ועד דרומה.
"בטר פלייס" רשמה הכנסה של 2.3 מליון דולר ברבעון האחרון וזאת על רקע מכירות של כ-500 מכוניות "רנו פלואנס", אותה היא משווקת. כ-300 יחידות נמכרו עד כה בישראל ועוד כ-200 בדנמרק. הכנסות המיזם ממכירה הסתכמו מתחילת השנה בכ-11 מיליון שקל. בכדי להתמודד עם חששותיהם של הלקוחות בדבר הטעינה החשמלית של הרכב, קיים שי אגסי, מנכ"ל החברה, נסיעת מבחן מתוקשרת בישראל במסגרתה גמע כ-1,200 ק"מ ע"י החלפת סוללות ומבלי לעצור לטובת טעינה.
החברה דיווחה הבוקר על הלוואה של 40 מיליון אירו מבנק ההשקעות האירופאי (EIB). רובה של ההלוואה (30 מליון אירו) תופנה לטובת השלמת תשתית הטעינה בדנמרק ושאר הסכום יושקע להשלמת התשתית בישראל.
עוד כתב שלא מבין מה ההבדל בין השקעה להפסד