ATP, השותפה הבכירה בקידוח "שמשון" הודיעה שהיא נמצאת במצב הגנה מפני נושים. ב"ישראמקו" מיהרו להבהיר כי הם בוחנים את ההשלכות. במקביל האשים מנכ"ל ATP את כישלון עסקיו ברגולטור של ממשל אובמה
השותפה הבכירה בישראמקו ATP פושטת רגל
ATP, השותפה הבכירה בקידוח שמשון (המחזיקה ב-40% מהרשיון) הגישה בקשה להגנה מפני נושים. למעשה, זהו צעד רשמי שממשיך את הדיווח משבוע שעבר על פשיטת הרגל של החברה. היום פרסמה "ישראמקו" הודעה על הבקשה של ATP והודיעה כי תבחן את ההשלכות המשפטיות והפיננסיות של הודעה זו. בסוף השבוע צנחו מניותיה של ATP בלמעלה מ-60 אחוז וזאת בעקבות גל השמועות שקיבל תמריץ משמעותי מפרסום הנתונים ב"וול סטריט ג'ורנל" בשבוע שעבר.
בתוך כך, פירסם מגזין "פורבס" ראיון עם מנכ"ל ATP, פול בולמן בו הוא טוען כי האחראי לקריסת החברה שלו הוא ממשל אובמה. במהלך הראיון הבהיר בולמן כי העובדה שהממשל אסר על קידוחי ים עמוקים לאחר אסון מקסיקו הביאו אותו לאסון כלכלי ממנו לא הצליח להשתחרר. בולמן גם תבע את הרגולטור האמריקאי בסך של 68 מיליון דולר לאחר שנאלץ להפסיק את הקידוחים שלו ואף זכה במשפט. השופט קבע כי הרגולטור פעל באופן בלתי חוקי על ידי דחייה בלתי סבירה של פעולות.
עם זאת, ראוי לציין כי ההפסדים שצבר בולמן נבעו לא רק ממצוקות רגולטוריות. קידוח מרכזי שהיה אמור להכפיל את תפוקות הנפט של החברה ובו השוקעו מאות מליוני דולרים, התפוצץ יום לאחר תחילת הקידוחים. בעקבות הקירבה לאזור ניו אורלינס, הופסק הקידוח במיידי. "פורבס" גם מדווח על ההשקעות של בולמן באזורנו ומגדיר אותן ככישלון. בשנה האחרונה הפסידה החברה 250 מיליון דולר על הכנסות של 600 מיליון דולר, והיא חייבת 2.7 מיליארד דולר ועוד תשלומי ריבית שנתיים בהיקף 300 מיליון דולר.
בעלי הרשיון ב"שמשון" שכוללים את ישראמקו (39%), נפטא (10%), חנ"ל ים המלח (10%) וחנ"ל חברת הנפט (1%) ייאלצו למצוא לעצמם שותפים חדשים בכדי לקדם את פיתוח המאגר שנמצא כעת בשיאם של מבחני ההפקה. בסך הכל הופקו במבחנים כ-39.08 מיליון רגל מעוקבת (MCF) של גז טבעי ועוד 9.3 חביות של קונדנסט (גז מעובה). קצב הזרימה הממוצע עמד על 22.7 מיליון רגל מעוקבת גז טבעי ליום.