כבר בשנת 1996, החלה מדינת קליפורניה ליישם הסדרה ייחודית לתמרוץ אנרגיות מתחדשות שמאז נפוצה בגרסאות כאלה ואחרות בכל העולם – הסדרת הנט-מיטרינג.
רשות החשמל צפויה לפרסם שימוע לצריכה עצמית של אנרגיה סולארית
כבר בשנת 1996, החלה מדינת קליפורניה ליישם הסדרה ייחודית לתמרוץ אנרגיות מתחדשות שמאז נפוצה בגרסאות כאלה ואחרות בכל העולם – הסדרת הנט-מיטרינג. ההסדרה הקליפורנית מבוססת על מודל בו צרכן הקצה צורך את האנרגיה אותה הוא מייצר באמצעות מתקן סולארי פוטו-וולטאי, ומשלם לחברת ההולכה וחברת ייצור החשמל רק עבור חשמל שהוא צורך שלא מהמערכת הביתית. בקליפורניה ההסדרה כוללת סבסוד של 40% מהמדינה עבור המערכת הפוטוולטאית אותה מחזיר הצרכן באמצעות חשבון החשמל. לפי מודל זה חשבון החשמל מחושב על פי "סיבוב אחורה" של המונה, ותשלום עבור סך הקוט"ש הנצרכים המסופקים מחוץ למערכת הסולארית.
בשבוע שעבר התקיים פאנל אנרגיה סולארית בועידת כלכלה ירוקה שם הצהיר ראש אגף הסדרה ברשות החשמל, עודד אגמון על כוונתה של הרשות לערוך שימוע בנושא כבר בעוד מספר שבועות. איתן פרנס, מנכ"ל איגוד חברות אנרגיה מתחדשת בישראל לפורטל תשתיות "להבדיל מקליפורניה שבה המדינה מסבסדת את המערכת על מנת למנוע הפסדים במקרה שבו מחיר החשמל יירד, עדיין אין הכרה בצורך להסדיר אפיקי מימון.". הסדרה כזו היא למעשה צעד משמעותי נוסף אל עידן הגריד פאריטי בו עלויות ייצור החשמל הנקי מתחרות בעלויות החשמל המזהם. במקביל מתקדמת ועדת קנדל הנמצאת בהליך שימוע לקראת קביעת תעריף כלכלי לאנרגיה מתחדשת המתגמלת את היצרן, בניגוד להסדרת הצריכה העצמית המפחיתה בעלויות צריכת החשמל בלבד.
תעריף מוני התעו"ז עומד על 57 אג' כיום ופרנס מספר על כמה וכמה בקשות להסדרת צריכה עצמית של מפעלים גדולים. "הסיבה לכך היא שארגונים גדולים יכולים לחשב לאורך זמן את עלויות הכדאיות, אין להם בעיה להשיג מימון בנקאי והם גם אינם זקוקים לתעריף מתמרץ". פרנס מזכיר באותה נשימה שבקרוב צפויה עוד פעימה בהתייקרות מחירי החשמל של 7% והעריך שמחירי החשמל ימשיכו להאמיר או לפחות יתקבעו ולא ירדו בעתיד הקרוב, מה שהופך עבור צרכני חשמל גדולים את ההסדרה למפתה במיוחד.